8 jednostavnih, no malo drukčijih recepata s trešnjama
Bilo da su u piti, smoothiesima ili desertu, trešnje su neizostavan sastojak brojnih kulinarskih remek-djela, a upravo zato donosimo i fine recepte...
Iako su hranjivi, orasi i lješnjaci mogu znatno utjecati na težu apsorpciju hranjivih sastojaka. Kako ne biste imali nepotrebne probleme prije konzumacije, potopite ih u vodu.
Orašasti plodovi sadrže veliku količinu inhibitora enzima i upravo zato izazivaju razne probleme u vašem tijelu, a prije svega, teško ih je probaviti. Potapanjem u vodi enzimi se neutraliziraju, a vi bez problema uživate u odličnim namirnicama.
Orašaste plodove stavite u posudu srednje veličine, dodajte sol, ulijte vodu i poklopite. Ovako pomiješanu smjestu ostavite da odstoji minimalno sedam sati, a najbolje da odstoji preko noći. Isperite od soli te stavite da se osuše. Ako želite ubrzati postupak, možete ih staviti u pećnicu na najnižu temperaturu.
IZVOR: NET.HR