5 pozitivnih aktivnosti koje možete isprobati tijekom tmurnog vikenda

by | 14 studenoga, 2020

Zdrave navike pomažu nam održati život u balansu. A što kad nas život zaustavi u sivilu vikenda?

Tek se tada vrijedi podsjetiti na mala osobna zadovoljstva i navike koje nas potiču na opuštanje i dobar osjećaj. Tmurni vikend je baš idealan za to, a evo nekoliko aktivnosti koje će vam pomoći da ponedjeljak dočekate odmorni i zadovoljni.

1. Čitajte knjigu

I dok vas čitanje može teleportirati u neki sasvim drugi zamišljeni svijet i tako vas udaljiti od dnevnih briga, definitivno povećava razinu zadovoljstva i mira. Prema istraživanjima, čitanje smanjuje stres za čak 68 posto. Stoga, knjigu u ruke. (Pročitajte: 7 načina na koje se možete nagraditi i zabaviti bez trošenja novaca)

2. Presađujte i sadite

Rana jesen idealna je za sadnju. Ako nemate vrt ili vas kiša prijeći od izlaska iz kuće, pozabavite se svojom kućnom botanikom. Možda je sada vrijeme da konačno te biljke presadite u veću teglu.

3. Kuhajte

Kuhati iz zadovoljstva, znatiželje i zato što imate vremena iznimno ke pozitivno za stanje uma. Opušta, dopušta da naučite nešto novo i na kraju se osjećate bolje. Inspirirajte se nekim receptom koji nikad niste isprobali i neka ovo bude vikend za kušanje novih okusa.

4. Provedite vrijeme sa životinjama

Ako već imate ljubimca kod kuće, onda znate koliko opuštajući i pozitivan učinak može imati za ljudsku psihu i emocije. Unatoč kiši, provedite kvalitetno vrijeme sa svojim ljubimcem. Bilo da ste u zatvorenom prostoru ili na otvorenome, posvetite mu se. (Pročitajte: Znanost otkriva 3 blagodati životnja za naše zdravlje)

Ostale aktivnosti koje će vam zasigurno uljepšati vikend potražite na grazia.hr

Foto: Unsplash