Aplikacije pomoću kojih vam nijedna biljka više neće uvenuti

by | 19 listopada, 2020

Biljke, plastenici i mini prirodne oaze već su zaposjele Instagram, pa je bilo samo pitanje vremena kad će dobiti i vlastitu aplikaciju.

Ove godine, digitalni svijet je eksponencijalno porastao uz postojeću pandemiju, pa su mnogi brendovi i tvrtke odlučile prebaciti svoje znanje na digitalnu platformu. U skladu s tim, nastale su i besplatne aplikacije za biljke koje vam pomažu u njihovom održavanju, rutini ili vas jednostavno educiraju o onome što ranije niste znali. Iako aplikacije nikada neće moći zamijeniti čovjeka kada su biljke u pitanju, mogu doista biti korisne i podići kvalitetu života vaših zelenih prijatelja na višu razinu.

Plant Care reminder – plant watering
Koliko vam se puta dogodilo da su vam biljke stradale jer ste ih zaboravili zaliti? Da, vjerujemo, i nama. No, otkako smo otkrili ovu aplikaciju koja nas redovito podsjeća kada trebamo zaliti koju biljku, kada sprejati, fertilizirati i kako se u koje godišnje doba brinuti o svojim zelenim prijateljima – promijenio nam se život, a bome i biljkama.

Leafsnap
Ako niste sigurni koju ste to biljku dobili za rođendan ili ste je jednostavno kupili u trgovini zato što je lijepa, Leafsnap će vam pomoći identificirati je. Ovo je odlična početnička aplikacija s kojom možete krenuti u suživot s biljkama. Nakon što dobijete ime biljke koju posjedujete, dobit ćete i potrebne informacije kako se o toj biljci brinuti.

Florish
Budući da je svjetlost koju biljka dobiva u vašem stanu jedna od krucijalnih stvari kada je u pitanju održavanje biljke na životu, postoji aplikacija koja će vam izmjeriti razinu svijetla na određenoj poziciji koju ste namijenili za vašu biljku. Nakon što ste izmjerili sve što ste trebali, u aplikaciji ćete pronaći i osnovne natuknice za svaku biljku.

Foto: Unsplash