4 pića pomoću kojih ćete se riješiti nadutosti

by | 25 svibnja, 2021

Nadutost je jedan od problema s kojim se mnogi bore i može doista biti naporno i iritantno kada se konstantno osjećate kao balon.

Osim raznih suplemenata koji vam mogu pomoći kod nadutosti, postoje i napici koje vrlo jednostavno možete pripremiti doma, popiti ujutro i normalno krenuti u dan. Prehrana igra jednu od najvećih uloga u nadutosti, isto kao i konzumacija vode koja je bitna za cijeli organizam. Također, kretanje i vježbanje barem nekoliko minuta dnevno pomoći će vam smanjiti taj grozan osjećaj u tijelu, a za korak dalje krenite i s pićima o kojima možete pročitati u nastavku.

4 pića pomoću kojih ćete se riješiti nadutosti

Prirodni sokovi

I pritom ne mislimo na sokove koji većinom sadrže voće, jer voće sadrži i šećere, već na one koji imaju mali dodatak voća, na puno povrća koji će odlično djelovati na vašu probavu. Primjerice, sok od celera koji je hit već nekoliko godina na društvenim mrežama, nije bez razloga postao tako popularan, on djeluje na smanjenje nadutosti, upalnih procesa i podizanje imuniteta. Ako ipak niste fanovi celera, kombinirajte špinat ili kelj s jabukom ili limunom i vodom. Naravno, nemojte misliti da su ovi sokovi umjesto obroka, jer nisu, koristite ih kao dodatak svojoj normalnoj prehrani. Dovoljan vam je i blender, ne poseban sokovnik u kojem ćete raditi svoj novi omiljeni sok. (Pročitajte: S ovim namirnicama u borbu protiv srčanih problema)

Biljni čajevi

Pili ih tople ili hladne, apsolutno je na vama da odaberete, no ako još uvijek niste probali hladni zeleni čaj s dodatkom malo vanilije, vjerujte nam da će vam vrlo brzo postati jedno od najdražih ljetnih pića. Alkohol bi svakako trebali izbjegavati ako imate problema s nadutošću, kao i pića s umjetnim šećerima, budući da ona dovode do nadutosti. Pokušajte stoga zamijeniti pića na koja ste navikli biljnim čajevima od sladića, zeleni čaj, onaj od hibiskusa ili bilo koji drugi koji vam odgovara.

Juhe pune minerala

Iako nije tipično piće, već juha, budući da može biti bogata vitaminima, mineralima, omega masnim kiselinama i drugim nutritivnim sastojcima koji smanjuju upalne procese u tijelu i podižu imunitet, u njih možemo dodati i neke sastojke koji će odlično djelovati na smanjenje nadutosti. Ako u juhu od luka, batata, češnjaka, peršina, celera i mrkvi dodate i borovnice, imate recept za manju nadutost.

Voda na drugačiji način

Naravno, bolje da još jednom stavimo podsjetnik na vodu koja je toliko važna za cijeli organizam – hidrataciju, kožu, funkcioniranje organizma i nadutost. I ne morate piti čistu vodu, stavite u nju malo krastavaca, limuna ili jagoda i dobit ćete osvježavajući napitak koji će vam smanjiti nadutost. Odličan recept za nadutost je također staviti u vodu malo limuna i kajenskog papra.

Pročitajte: Kako iskoristiti prokulice?

Foto: Unsplash