3-minutna vođena meditacija koja će vas učiniti mirnijima i prisutnijima

by | 17 studenoga, 2020

Nedvojbeno je da je 2020. godina svima bila poprilično stresna, stoga su ovogodišnji prijelazi godišnjih doba bili intenzivniji i stresniji no inače.

Uz smjenu godišnjih doba, skraćivanje dana te strah od porasta brojke novooboljelih od koronavirusa, ne treba nas čuditi što se svi osjetljiviji i nervozniji nego prije. Zbog svega ovoga – jasno je da je vrijeme koje odvajamo za sebe i brigu o sebi nužno. Bez obzira na koji način se brinete o sebi, svom mentalnom i fizičkom zdravlju, ovih dana to nikako nemojte preskakati. Ako ste dio onih ljudi koji ne mogu izdvojiti puno vremena za mentalnu higijenu, imamo odličnu vijest za vas.

Učiteljica joge i meditacije Jenn Tardif za MBG SoundCloud kanal snimila je trominutnu vođenu meditaciju koja će vam pomoći kod postizanja mira, prisutnosti te ispunjenosti. U ovoj meditaciji Jenn Tardif potaknut će vas da osjetite svaki djelić svog tijela, dišete duboko te otpustite sve ono što vas pritišće, što vam smeta i što vas koči.

Svakim izdahom otpustit ćete sve više tenzija, a svakim uzdahom u svoje ćete biće pozvati nježnost i suosjećanje prema sebi i drugima. Udobno se smjestite i prepustite njezinim riječima te zapamtite da je u vrijeme velikih promjena, nesigurnosti te neizvjesnosti jedna od najvećih moći upravo (ot)puštanje svega onoga što nam više ne koristi i svega onoga što ne možemo kontrolirati.

Foto: Andrea Piacquadio/Pexels