Moj self-care dnevnik: Nika Turković o svojim jutarnjim i večernjim ritualima

by | 1 srpnja, 2020

Čim pomislimo na Niku Turković, mladu pjevačicu na domaćoj glazbenoj sceni, pomislimo na pročišćenost, posloženost, kreativnost i glas koji vam doista smiruje dušu.

Ona živi svoju glazbu. Zrači posebnom energijom i ne čudi da je u svega nekoliko predstavljenih pjesama stekla zavidan broj obožavatelja. Teško da ste je mogli izbjeći na društvenim mrežama jer odličan zvuk s još bolje produciranim spotovima ne može proći nezapaženo. A što njoj smiruje dušu i na koji način se brine za svoje psihičko i fizičko zdravlje, otkrila nam je u nastavku.

Što je nešto što radiš za sebe svakog dana “iznutra” i “izvana”?
Svakog dana pijem prirodne suplemente za kožu i kosu te napravim detaljnu skincare rutinu. To je nešto što znam da mi čini dobro, uživam u tome, a i doprinosi mom unutarnjem i vanjskom stanju.

Što doprinosi tvom psihičkom i fizičkom napretku?
Treninzi. Otkad sam ove godine počela trenirati, idem na treninge kod svoje trenerice Suzi gotovo svaki dan. Nikad nisam mislila da ću toliko uživati u tome, ali ponajprije me ispunjava iznutra, a onda vidim i rezultate izvana. Win-win.

Što je prva stvar koju napraviš za sebe ujutro kad ustaneš?
Istuširam se, odradim rutinu za lice i operem zube. Kad to sredim, onda mogu sve – izvesti psa, popiti kavu, spremati se uz neku seriju ili slično. Jednostavno volim dan započeti skroz čista i osjećam se sposobno tek nakon toga.

Koja je zadnja stvar koju napraviš za sebe navečer prije spavanja?
Počela sam to nedavno raditi i vjerujem da mi pomaže kako bih lakše i bolje zaspala – palim si mirisne štapiće. Omiljeni su mi s mirisom ambera, pomalo muškatni i tamni, skroz me umire prije spavanja.

View this post on Instagram

my family ?

A post shared by N. (@nikaturkovic) on

Što te smiruje?
Moja Blu. Moja mala španjolska vodena psica bez koje ne mogu zamisliti život. Ali osim nje, sjesti za klavir i izliti sve emocije iz sebe. Ima nešto posebno u tome, a i glazba je moja prva i najveća ljubav, pa ima smisla.

Što ti podiže raspoloženje?
Dobra glazba, dobar trening, dobra šalica kave i dobra serija. Naučila sam da mi male stvari koje radim na dnevnoj bazi budu važnije nego prosječnoj osobi, rekla bih, pa onda u svemu pronađem neki highlight.

Foto: Instagram