ZNATE LI ZAŠTO trenuci nakon seksa mogu biti neugodni?

by | 8 travnja, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

 

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Evo o čemu je riječ! Istraživanje objavljeno u časopisu „Personality and Social Psychology Bulletin“ pod nazivom „Seks će ti razvezati jezik“ (da, doslovno Sex unleashes your tongue) otkrila nam je nekoliko zanimljivosti.

Na prvome mjestu, tu je svakako podatak da nakon što se emotivno povežemo s nekom osobom i doživimo orgazam, vrlo često toj osobi možemo reći stvari koje bismo u „normalnim“ okolnostima najradije zadržali za sebe.

Ako odemo korak dalje, istraživanje je pokazalo da čak i kada vidimo kako naš odnos s nekom osobom može voditi ka seksu, skloniji smo emotivno se otvarati toj osobi i povjeravati joj svoje intimnije tajne.

Rezultati koje je objavilo ovo istraživanje sumirali su i rezultate nekoliko prethodnih istraživanja koja su se bavila proučavanjem povezanosti seksualnih odnosa i dijeljenja intime.

Seks tako ne utječe samo na to da se fizički povežemo s nekom osobom nego vodi do intimnijeg povezivanja nakon samog seksualnog čina, za koje znanstvenici koriste termin postcoital oversharing.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: MTV.COM.HR

Tagovi: