Znate li koliko dugo trebate koristiti preparate protiv akni da biste vidjeli rezultate?

Činjenica je da često očekujemo instantne rezultate

by | 12 listopada, 2021
EmeraldXBeauty

Recenzije proizvoda za njegu kože često zvuče nevjerojatno. Bilo da je serum izbrisao bore u trenu ili da se crvenilo smanjilo preko noći, sve to stvorilo je snažna očekivanja od novih proizvoda koje nosimo u svojim vrećicama.

Pročitajte više… Novi TikTok trend za akne je tekući klorofil – funkcionira li?

Uistinu ne čudi što mnogi od nas žele postići dramatične i instantne rezultate, no realnost je ta da stvari rijetko funkcioniraju na takav način. Tim više ako je riječ o upalnim procesima koji se moraju rješavati “iznutra”. Kad je riječ o aknama, koje nemamo samo tijekom adolescencije, moramo biti strpljivi. No što to točno znači? Dva tjedna, dva mjeseca?

Dermatolog sa sjedištem na Manhattanu Joshua Zeichner, dr. med., za Hello Giggles kaže da jedna od uobičajenih pogrešaka koje ljudi čine prilikom isprobavanja novih proizvoda je ta što očekuju da će odmah vidjeti rezultate. Iako se o nekim učincima može lako procijeniti, poput toga hidrira li proizvod suhu kožu ili ne, drugi rezultati, poput ujednačenijeg tona kože ili smanjenja bora, zahtijevaju malo više strpljenja.

Pročitajte više… Kozmetičarka preporučuje tretmane na koje biste trebali ići ako imate akne

Koliko god bilo frustrirajuće, put do čiste kože može biti dug, ali se dugoročno isplati. “Što se tiče liječenja stanja poput akni, potrebno je nekoliko tjedana ili čak mjeseci da se počnu vidjeti značajna poboljšanja”, kaže dr. Zeichner. “Važno je riješiti temeljne uzroke akni koji se ne događaju preko noći.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Grahn (@isofiagrahn)

Budući da akne mogu imati širok raspon uzroka, od stresa, genetike, hormona i drugih, samo jedan proizvod često neće biti odgovor za potpuno čišćenje vaše kože. To znači da trebate slušati liječnika i strpiti se barem jedan do dva mjeseca kako bi točno procijenili djeluje li ili ne. “Važno je držati se rutine jer prebrzo odustajanje znači da nećete doživjeti istinsku korist”, kaže dr. Zeichner.

Stoga nemojte gubiti nadu i nemojte vjerovati svakoj recenziji na društvenim mrežama.

Pročitajte više… Kako make-upom doista prekriti akne? Poznata je pjevačica podijelila svoju rutinu

 

Foto: @emeraldxbeauty/Instagram