Koji biste ritual opuštanja mogli početi prakticirati ovisno o vašem horoskopskom znaku?

by | 12 svibnja, 2020

Bez obzira na to imate li trenutačno viška vremena ili posla više nego ikada, ulaganje u sebe i briga o sebi bi vam trebali biti prvi na ljestvici prioriteta.

Još uvijek se navikavamo na “novo normalno” kad je život u pitanju, a mnogi od nas upustili su se i u istraživanje novih interesa ili jednostavno posvećivanje vremena onima koje već imamo. Ako još uvijek niste pronašli ono nešto pomoću čega ćete kvalitetno posvetiti vrijeme sebi, donosimo vam, naravno, u skladu s vašim horoskopskim znakom, nekoliko “kućnih” rutina koje možete prakticirati uživajući u samoj sebi.

Ovan – krećite se s uzbuđenjem
Da bi bili sretni, Ovnovi se trebaju kretati i osjećati uzbuđenje, zbog čega je trening ili neki oblik vježbanja odličan za sve. Druga opcija može biti i postavljanje izazova da naučite neku novu vještinu budući da je Ovan vatreni znak kojim vlada glava, oči i mozak.

Bik – implementirajte rutinu
Budući da je Bik zemljani znak koji žudi za stabilnošću, rutinom i predvidljivošću, sve što radite kontinuirano pružat će vam osjećaj sigurnosti. Vrtlarstvo je odlična aktivnost koju možete raditi od kuće, a osjećat ćete svakodnevnu obvezu, baš kao i kućni ljubimac (naravno, ako imate vremena za njega). Napravite raspored kojeg ćete se držati i plivat ćete u svojoj sigurnoj zoni.

Blizanci – stimulirajte um
Jedna od glavnih stavki Blizanaca je ta da obožavaju učiti, tako da je vaša ključna riječ – informacija. Upijajte nove informacije, učite i nikad vam neće biti dosadno. Upišite neki od online tečajeva, naručite nove knjige i saznajte nešto što već niste znali.

Rak – napravite ugodnu atmosferu
Dom je vrlo bitan aspekt kod Raka, pa učinite sve da se osjećate ugodno u njemu, pogotovo kada ste u izolaciji ili još uvijek radite od doma. Nemojte prostor ostaviti hladnim i praznim, unesite toplinu i detalje koji će vas razveseliti svaki put kada uđete u njega. Eterična ulja bit će odličan izbor za ugođaj, baš kao i fina comfort hrana koju ćete pripremiti.

Lav – uživajte u suncu i kreativnosti
Lavovi se pune suncem, pa će vam izlet u prirodu biti najbolja opcija. Organizirajte piknik ili vožnju biciklom koja će vas oraspoložiti. A za potpuni ugođaj i kreativne Lavove, sjednite na bicikl, u ruksak stavite platno za slikanje, boje, sjednite van i slikajte ono što vidite.

Djevica – organizacija
Svijet treba Djevice kako bi unijele red, jasnoću i organizaciju u sve. Kako bi vam duša bila mirna, napravite mjesečni plan aktivnosti koje ćete raditi i svaki dan reorganizirajte drugi dio stana. Idite redom po zadacima i ispunjavajte ih. Održavajući red i organiziranost u vašem životu i stvarima bit ćete mirniji i manje se brinuti oko stvari koje su van vaše kontrole.

Vaga – dogovorite virtualna druženja
Održavanje odnosa Vagama je jako bitno, pa ako ste još uvijek u kući i održavate distancu, dogovorite video poziv s prijateljima i obitelji. Budući da postanete nervozni ako stvari u vašem životu nisu u ravnoteži, držite vaše odnose pod kontrolom i sve će biti u redu. Također, ovo vam je idealno vrijeme da u izolaciji pročistite grupu ljudi s kojima se družite, a negativno utječu na vaše raspoloženje.

Škorpion – dnevnik
Za ovaj vodeni znak emocije su drugo ime, pa će vođenje dnevnika biti odlična opcija kako biste ih držali na jednom mjestu. Također, dublje povezivanje s vašim partnerom pružit će vam osjećaj sigurnosti, a ako želite pobjeći malo i od sebe i svojih emocija, pogledajte dobar misteriozni film ili seriju.

Strijelac – isplanirajte svoju iduću avanturu
Strijelci su istraživači, a budući da trenutačno ne možemo putovati, uložite ovo vrijeme da isplanirate sljedeće putovanje s detaljnim uputama. Ne bi bilo loše ni da upišete neki od online tečajeva u kojima ćete proširiti svoje intelektualne zahtjeve i sposobnosti te će vam pružiti osjećaj korisnosti i kompletnosti.

Jarac – prizemljite se
Ako ste Jarac koji je trenutačno od cijele situacije iscrpljen, ovo je idealno vrijeme da svoj život posložite onako kako želite. Sređivanje ormara i svog životnog prostora, kao i odnosa koje imate učinit će vas mirnijima i napunit će vas energijom. Izlazak u prirodu također će vas prizemljiti i vratiti u bolje raspoloženje.


Vodenjak – igrajte se
Budući da Vodenjaci imaju neprestanu želju za kreativnošću, posegnite za aktivnostima poput slikanja, crtanja ili izrade ukrasa. Napravite poklone za svoje prijatelje, pričajte s njima i smislite plan kako možete pomoći društvu budući da vas to ispunjava.

Riba – izradite ploču s planovima i vizijama
Isplanirajte što želite do kraja ove godine i sve stavite na jedno mjesto. Stvorite neki oblik kreativne ploče koja će vas podsjećati na stvari koje želite ostvariti i dodatno vas motivirati.

Foto: Pexels