Istraživanje o seksu otkrilo je koliko se muškaraca upušta u snošaj zbog emocija

by | 26 kolovoza, 2020

Kad pomislimo na seks u većini slučajeva pomislimo na strast i požudu. No to nisu jedini razlozi zbog kojih se parovi seksaju. Prema jednoj studiji objavljenoj u veljači 2020., postoje brojni drugi razlozi zbog kojih se upuštamo u vruće igrice ispod pokrivača.

U svrhu ovog istraživanja ElitePartner ispitao je čak 4.000 sudionika koji se nalaze u ljubavnoj vezi te su ih upitali koji su sve razlozi zbog kojih se seksaju. Rezultati su uistinu zanimljivi.

Oko 62 % žena navodi kako je strast najčešći razlog zbog kojeg se seksaju, a taj isti razlog navodi 67 % muškaraca. Oko 58 % partnera navodi da je fizička privlačnost razlog zbog kojeg uživaju među plahtama.

Da nije seks samo strast i fizička privlačnost govori podatak da je 58 % partnera navelo kako im veliku ulogu igra i emotivna povezanost. Oko 61 % žena i 57 % muškaraca navode kako im je seks važan čin zbog osjećaja povezanosti. I to na emotivnoj razini.

Tko inicira seks?

Ovo istraživanje je također pokazalo kako 52 % muškaraca inicira seks i to jer žele razmaziti svoju partnericu. Tek 46 % žena navelo je kako se seksa da bi zadovoljili partnera. No, s druge pak strane 34% žena je istaknulo kako zavodi svog partnera kako bi se osjećale privlačno i poželjno. Muškarci su tu u manjini – tek 25 % istaknulo je ovu stavku.

Zanimljivo je da i žene i muškarci često se znaju seksati samo kako bi onaj drugi partner bio sretan. Tako je 46 % žena i 49 % muškaraca navelo kako se redovito znaju seksati jer onaj drugi partner to želi.

Seksom protiv stresa?

Dok se pojedinci ne mogu seksati ako nisu smireni, drugi pak koriste seks kao ispušni ventil. 23 % muškaraca i 19 % žena istaknulo je kako im je seks izvrstan u borbi protiv stresa.

I to im često zna biti razlog zbog kojeg se rado prebacuju s kauča i Netflixa u spavaću sobu. Zanimljivo je napomenuti da visokoobrazovani kadar češće navodi borbu protiv stresa kao razlog za seks.

Strast, požuda, emocije, antistresna terapija – a koji je vaš razlog za seks?

IZVOR: NOVILIST.HR