Estetska stručnjakinja poznatih i slavnih otkriva 4 zlatna pravila za ljetnu njegu kože

Brinite o svojoj koži kao Jennifer Aniston

by | 23 lipnja, 2022
Beauty savjeti estetske liječnice Shani Darden

S elitnim klijenticama poput Jennifer Aniston, Chrissy Teigen, Jessice Albe i Rosie Huntington-Whiteley te kozmetičkom linijom za njegu kože koja je u hipu osvojila svijet, Shani Darden je estetska liječnica u čiji studio ljepote u Los Angelesu hodočaste holivudske zvijezde s A-liste.

Dok je Dardenina njega lica bazirana na vrhunskoj tehnologiji i najpotentnijim formulama, njezini su beauty savjeti za njegu kože lako primjenjivi. Kako biste ovog ljeta prevenirali začepljenje pora, nastanak hiperpigmentacija, sunčeve opekline ili dehidraciju kože, ova je američka estetska stručnjakinja, za časopis Glamour, otkrila nekoliko svojih omiljenih savjeta kojih se pridržavaju i njezine poznate klijentice.

Zlatna pravila za ljetnu njegu kože

Rashlađujte kožu ako ste skloni hiperpigmentacijama

Ako ste skloni hiperpigmentaciji, ljeti morate biti posebno oprezni. Izlaganje suncu, vrućina i hormoni mogu uzrokovati pojavu melazme i mrljica. Neophodno je zaštititi lice od UV zračenja – kremom za sunčanje s visokim faktorom te šeširom širokog oboda – ali i od vrućine. Bilo da sjedite na kavi pod suncobranom ili vježbate na otvorenom, rashlađujte lice ventilatorom ili prskanjem maglice po licu – koje su najbolji odabir provjerite ovdje.

Izbjegavajte proizvode s retinolom i kiselinama

Provodite li puno vremena na otvorenom, izbjegavajte korištenje proizvoda s retinolom. Međutim, u slučaju da većinu vremena provodite u zatvorenom hladeći se pod klimom, sasvim je u redu koristiti retinol ili kiseline. Ako ste pak početnik, saznajte na što pripaziti prilikom korištenja retinola.

Koristite serum s vitaminom C za dvostruku zaštitu kože

Koristite serum bogat antioksidansima kao što je vitamin C kako biste dodatno zaštitili svoju kožu od stresora iz okoliša i oštećenja od sunca. Nanesete li serum na bazi C vitamina prije kreme za sunčanje,  pospješit ćete djelovanje kreme za sunčanje i prevenirati nastanak mrljica.

Ne trebate mijenjati cijelu svoju kozmetičku rutinu

Mnoge žene ljeti kompletno promijene rutinu njege kože. Međutim, ako koristite preparate koji odgovaraju vašem tipu kože, ne biste ih trebali previše mijenjati. Jedini proizvod koji je dobro zamijeniti jest krema. Ako zbog temperature i vlage primjećujete da vam je koža masnija nego inače, nabavite hidratantnu kremu s laganijom formulom. Da biste koži osigurali optimalnu hidraciju, navečer prije korištenja hidratantne ili noćne kreme na lice nanesite serum na bazi hijaluronske kiseline.

Pročitajte: 7 drogerijskih proizvoda koji su neizostavni u našoj ljetnoj rutini

Foto: Instagram