“Olivalov vitaminski serum C potpuno mi je promijenio kožu i skincare rutinu”

by | 6 listopada, 2020

Kad pričamo o njezi kože lica, instantno počnem osjećati leptiriće u trbuhu jer otkako sam prije nekoliko godina otkrila koliko mi je koža zahvalna što toliko brinem o njoj – preporodila se.

Osim što mi lice danas izgleda bolje nego ikada, prije nekoliko godina otkrila sam svog novog životnog suputnika – vitamin C u obliku seruma bez kojeg ne idem nikuda. Iako ovo nije proizvod koji će odgovarati svima (oni osjetljive kože s aktivnim upalnim procesima bi ga trebali izbjegavati), moja mješovita, tada vrlo dehidrirana koža s tu i tamo kojom boricom oko očiju i hiperpigmentacijskom mrljicom jedva je dočekala da dođe u doticaj s danas najdražim mi serumom.

Konkretno, Olivalov vitaminski serum C izašao je na tržište u proljeće 2019. godina i izazvao opće oduševljenje kod svih nas koji smo ga među prvima isprobali. On sadrži 10 % vitamina C u obliku natrijevog askorbil fosfata koji je dobro podnošljiv na gotovo svim tipovima kože i obećava ublažavanje hiperpigmentacije, postupalnih mrljica, osvježenje tena i siguran sjaj. Obogaćen je hijaluronskom kiselinom koja dubinski hidratizira kožu te MSM-om koji djeluje kao snažan antioksidans i potiče proizvodnju kolagena.

No, prije svega, bitno je pripaziti da uz vitamin C obavezno uvijek nanesete preparat sa ZF-om jer vam u suprotnom može izazvati kontraefekt i prouzrokovati još jače hiperpigmentacijske mrlje u doticaju sa suncem. Također, bitno je ne koristiti previše aktivnih sastojaka uz vitamin C, kako kombinacija svih aktivnica ne bi bila preagresivna za vašu kožu. I nakon što sam i sama istražila sve o beneficijima i potencijalnim problemima koji se mogu pojaviti zbog vitamina C, osigurala sam si dobar ZF preparat i krenula u svakodnevno korištenje.

Strpljenje je kod ovakve rutine jedna od najvažnijih stavki, jer ne možete očekivati rezultat preko noći, no ako ste uporni, u rezultate možete biti sigurni. I dok nisam strpljiva što se tiče bilo koje druge stvari u životu, skincare rutina jedna je od onih kojih ću se držati koliko god treba ako znam da ću imati benefita od nje. Prve znakove smanjenja hiperpigmentacije počela sam primjećivati nakon tri mjeseca kontinuiranog korištenja. Serum nanosim nakon tonera, na lagano ovlaženu, čistu kožu lica i vrata prije ostatka njege, ponekad čak i dva puta dnevno. Nakon punih godinu dana uzastopnog korištenja hiperpigmentacijske mrljice su mi potpuno nestale, mrljice od prištića nestaju kako i dolaze, a koža mi je elastičnija i svježija. Osim za razne mrljice, vitamin C savršen je suputnik u sintezi kolagena, proteina čija proizvodnja s godinama pada pa koža gubi na elastičnosti. Ovaj Olivalov sadrži i hijaluronsku kiselinu, a s obzirom na to da su mi se prve borice pojavile već oko 27. godine, bilo je krajnje vrijeme da mi koža počne dobivati zasluženu njegu. Iako se sitnih borica koje ste već dobili nećete riješiti ovakvim putem, ono zbog čega želite koristiti serume poput ovoga je da vam prolongira nastanak novih bora i uspori process starenja kože te ukloni sivilo i umor.

Serum dolazi u staklenoj, tamnoj ambalaži s pipetom koja je svakako jedan od praktičnijih alata kada je doziranje seruma u pitanju. Dovoljno je svega nekoliko kapi za cijelo lice, struktura je dosta rijetka i na koži u prvih nekoliko sekundi ostaje lagano ljepljivi osjećaj, no nakon što se upije i nanese ostatak njege, osjećaj na koži je zategnut i mekan. Nemojte ga zaboraviti nanijeti i na kožu vrata, lagano ga umasiravajući bez da previše rastežete kožu. Obavezno ga čuvajte na suhom, hladnom i tamnome mjestu.

Foto: PR, Instagram