TikTokeri kažu da hijaluronsku kiselinu treba nanositi prije tuširanja, no što je zapravo istina?

Mit ili istina?

by | 18 studenoga, 2021

Svi znamo da je hijaluronska kiselina jedan od najboljih sastojaka koje vaša koža može dobiti kad je u pitanju hidracija.

Jedna od najpozitivnijih stvari hijaluronske kiseline je upravo ta da je kozmetičari i dermatolozi preporučuju baš za svaki tip, stanje i dob kože jer je doista čudesna molekula koja zadržava i privlači vlagu u koži zbog koje izgleda sjajno i mladenački te dugoročno pozitivno utječe na nju. A jednako kao što znamo i to, znamo i da je TikTok postao izvor točnih i netočnih beauty informacija koje se šire brzinom munje, što u nekim slučajevima može biti i negativno ili barem potpuno beskorisno. U ovom slučaju, mrežom se proširila priča da bi se hijaluronska kiselina trebala nanositi prije tuširanja jer privlači vlagu u kožu, pa bi se možda činilo logično da voda koju nanesete na lice nakon nanošenja seruma, može dati samo dodatne beneficije.

No jednako kako možemo shvatiti zbog čega bi to netko pomislio jest i nelogično jer ako se nakon seruma umivate – isprat ćete i serum s lica. Hijaluronska kiselina sadrži različite veličine molekula hijalurona – one veće sjede na površini kože i privlače vlagu u kožu koja daje trenutačni sjaj, dok one manje molekule prodiru u kožu i hrane je iznutra, što je odlično za dugoročne rezultate.

Kako bi vam serum hijaluronske kiseline djelovao, nanesite ga nakon tuširanja, na lagano ovlaženu kožu, dok u kupaonici još ima vlage i od njega ćete dobiti potpuno djelovanje.

Foto: dangrytsku via Getty Images