Već se vidi da će ovaj ženski sport biti iznimno popularan

Žene u sportu privlače sve više pažnje, a ženski nogomet je sve popularniji

by | 21 prosinca, 2021
Američka ženska nogometna momčad

Kako se jako nadamo da će sljedeća godina biti svjetlija za sve nas, u svijetu sporta istovremeno se nadaju da će se utakmice odvijati, sportaši neće morati propustiti nijedan događaj i da će žene u sportu dobiti priznanja koje zaslužuju. Kad je riječ o nogometu, ženska UEFA, koja sljedeće godine dolazi u Veliku Britaniju na proljeće, obećava.

UEFA je još u studenome izvijestila da je već imala više od 200 000 prijava za ulaznice, što svjedoči o tome da apetit za ženskim nogometom samo raste i sljedeće godine moći ćemo vidjeti u kojoj mjeri.

Pročitajte više: Naomi Osaka smatra da svatko ima pravo na mentalni odmor

Ako trebate vidjeti koliko smo daleko stigli u pogledu ženskog nogometa, trebate samo pogledati u američki nogomet, koji je ponudio identične ugovore muškoj i ženskoj momčadi još u rujnu nakon što su žene dobile svoju znamenitu parnicu protiv razlika u plaćama među spolovima.

Ova je godina generalno bila vrlo važna, a na trenutke i šokantna za žene u sportu – od Naomi Osaka i Simone Biles te njihovog javnog progovaranja o mentalnome zdravlju, sve do nestanka kineske tenisačice Peng Shuai nakon što je prijavila seksualno nasilje od strane političara.

Pročitajte više: Simone Biles i američke gimnastičarke dijele bolno svjedočanstvo o zlostavljanju

Među svim nevoljama ove godine, nadamo se da će ženski sport doživjeti puno pozitivnije prekretnice.

 

Foto: Alex Grimm/Getty Images Sport via Getty Images