Želite li steći naviku vježbanja kod kuće slijedite ove savjete

by | 25 travnja, 2020

Budite aktivni

Da biste pronašli motivaciju za vježbanje, dr. Kevin Gilliland savjetuje tri stvari: napravite raspored, krećite se svakodnevno i postavite si ciljeve.

“Pokušajte zadržati rutinu jer to pomaže da se osjećate normalno u ovom abnormalnom vremenu. Vježbajte u isto vrijeme kad to i inače činite”, savjetuje.

Njegov prijedlog je da vježbate između konferencijskih sastanaka i poslovnih razgovora koje vodite od doma.

“Dodajte 20 do 30 minuta tjelovježbe tri do četiri dana u tjednu i tada ćete sigurno iskusiti i tjelesne i mentalne prednosti”, napomenuo je dr. Gilliland.

Razmislite o odjeći

Boje mogu utjecati na raspoloženje pa Leatrice Eiseman s Pantone Color Instituta kaže da je intenzivno plava nijansa “osvježavajuća”, pastelno plava “smanjuje stres”, a vojnička zelena “pobuđuje osjećaj mira”.

Iskušajte nove fitness ili wellness aplikacije

Ako vam treba dodatna doza motivacije, postoji široka paleta aplikacija za pametne telefone među kojima ćete sigurno pronaći nešto za sebe, a većina njih sada su, barem privremeno, besplatne.

Ženama bi se mogla svidjeti besplatna aplikacija Women Workout at Home – Female Fitness koja nudi manje zahtjevne vježbe koje ne iziskuju dodatnu opremu, a ni puno vremena.

Uz aplikaciju Yoga for Beginners savladat ćete osnovne joga poze i smiriti um, dok bi muškarcima mogla koristiti aplikacija Home Workout for Men – Bodybuilding koja nudi vježbe fokusirane na ruke, ramena, trbuh, noge i leđa.

Foto: Karl Solano / Pexels

IZVOR: INDEX.HR