Želite li skinuti kilograme, jedite u ovo doba

by | 3 prosinca, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Svi žele izgubiti na težini i zdravo se hraniti. Prema novom istraživanju, ključ uspjeha leži u dijelu dana u kojem jedete određene obroke. Otkrijte kad je najbolje vrijeme za doručak, ručak i večeru.

Znanstvenici ističu da je najbolje vrijeme za doručak malo nakon sedam ujutro, a idealno vrijeme je sedam sati i 11 minuta. Ručak je bolje jesti u razdoblju između 12:30 i 13 sati, a idealno vrijeme je 12:38.

Večera nakon 19 sati može biti pogubna za dijetu i mršavljenje, a najbolje je večerati u 18:30, dok je idealno vrijeme 18:14.

Istraživanje je pokazalo da čak 84 posto ispitanika smatra kako je vrijeme za obroke presudno za gubitak kilograma, dok 76 posto kaže da je doručak najvažniji obrok tijekom dana te pomaže unijeti manje količine kalorija u organizam.

Šest od 10 ispitanika zaključuje da preskakanje bilo kojeg obroka otežava gubitak kilograma. Istraživanje pokazuje da bi se oni koji žele smršavjeti trebali pridržavati starog pravila: Doručak jedite kao kralj, ručak kao princ, a večeru kao siromah.

Rezultati istraživanja pokazuju da su četiri sata, u razdoblju od 18 do 22 sata ključna jer upravo u to vrijeme smo najskloniji grijesima i može nam se dogoditi da pojedemo ono što ne bi trebalo, i to u većim količinama.

Tri glavna obroka u toku dana trebala bi imati između 400 i 600 kalorija. U kasnijim satima tijekom jutra i poslijepodnevnim satima može se konzumirati užina s niskim postotkom masti.