ŽELITE LI BOLJI SEKSUALNI ŽIVOT, prestanite ga “izmišljati”

by | 6 prosinca, 2017
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Živimo u svijetu u kojemu pljušte savjeti o tome kako treba izgledati seksualni život, što isprobati, koju igračku kupiti, gdje se seksati i koliko puta tjedno.

Peggy Kleinplatz sa Sveučilišta u Ottawi istraživala je što to čine ljudi koji za sebe tvrde da imaju odličan seksualni život i došla do neočekivanog rezultata: najzadovoljniji su seksualnim životom upravo oni koji su tijekom čina mentalno prisutni.

Mentalna prisutnost podrazumijeva da ćemo se koncentrirati na ono što upravo radimo, a ako vodimo ljubav, to znači da ćemo svu pažnju usmjeriti na partnerov dodir i fizičke osjete. To znači da se nećemo brinuti oko toga što radimo, kako izgledamo, o čemu partner razmišlja i o tome što sutra moramo kupiti.

Zanimljivo je da ispada kako najbolji seks imaju upravo oni koji ne čine ništa drugo, nego se samo koncentriraju na njega.

To je ujedno i najteže postići, ali nikako nije nemoguće. Jedino što trebamo jest naučiti utišati sve zvukove koji naš um mame na lutanje. Biti prisutan u trenutku znači postati svjestan misli koja nam ne da mira, a onda ju pustiti da ode i usredotočiti se natrag na partnera.

Seksualni terapeuti preporučuju vježbanje prisutnosti u trenutku jer istraživanja pokazuju da doprinosi povećanju ženskog libida i lakšem postizanju orgazma.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Tagovi: