Želite čvršću kožu i manje bora? Uključite ove aminokiseline u svoju rutinu njege

by | 16 ožujka, 2022
anti age proizvodi

Čvršću kožu i manje bora želi svaka od nas, zar ne? A postizanju ovog kozmetičkog cilja doprinijet će preparati na bazi peptida.

Za čvršću kožu i manje bora… Oslonite se na peptide!

Peptidi su kratki lanci aminokiselina koji su prirodno zastupljeni u koži i gradivni su elementi proteina. U kozmetičkim proizvodima mogu oponašati proteinske sekvence iz kolagena i elastina, te stimulirati njihovu proizvodnju. Ovi proteini održavaju mladenački izgled kože. Mnogi peptidi dovoljno su maleni da prodru u kožu, kako kažu stručnjaci. Zahvaljujući tome, imaju veći utjecaj od formula za njegu kože koje sadrže veće molekule, koji zbog svoje veličine jednostavno ostaju na površini kože.

Na koji način djeluju peptidi?

Kad je o njezi riječ, peptidi su najpoznatiji po tome što poboljšavaju izgled kože, ublažavajući znakove starenja. Ne uzrokuju iritacije kao što to moćniji sastojci protiv starenja, poput retinoida, mogu učiniti. Peptidi obično pospješuju aktivnosti drugih stanica, kao što su proizvodnja kolagena i elastina. To je uistinu neophodno budući da nakon 20. godine života prirodna proizvodnja ovih komponenata počinje opadati. Peptidi održavaju i zdravu kožnu barijeru i potiču zarastanje rana; određeni čak posjeduju i blagi efekt sličan botoksu koji zateže mišiće i tretira fine bore.

Kako koristiti peptide?

Mnoge formule protiv starenja obiluju peptidima. Najbolja stvar je to što se oni dobro uklapaju s drugim aktivnim sastojcima. Pronaći ćete ih u kombinaciji s vitaminom C, hijaluronskom kiselinom i niacinom. Najvažnije je koristiti proizvode koji imaju dugotrajan kontakt s kožom – oni osiguravaju peptidima dovoljno vremena da “krenu s poslom”. Upravo zbog toga, dajte prednost serumima i hidratantnim kremama u odnosu na preparate za čišćenje.

Lj&Z izbor: Najbolji proizvodi s peptidima

anti age proizvodi

Olival Peptidni serum P (169,90 kn)
Uz kompleks dviju vrsta peptida, Matrixyl 3000™ i Matrixyl synthe’6™, hijaluronsku kiselinu te aloju, Peptidni serum P prevenira i ublažava znakove preuranjenog starenja kože kao što su gubitak jedrine, elastičnosti i vlage te fine linije i bore.

peptidi

The Ordinary “Buffet” + Copper Peptides 1 % višestruka tehnologija u serumu s peptidima. Ova formula uključuje 1 % koncentracije čistih bakrenih peptida, stavljajući fokus na cjelokupno zdravlje lica.

peptidi

Biologique Recherche Cocktail d’Actifs Régénérants (5.178 kn)
Koncentrat 56 aktivnih sastojaka za regeneraciju, revitalizaciju, stimuliranje i obnavljanje dobiven je najnaprednijim biotehnološkim postupcima. Smanjuje i sprječava pojavu bora i borica aktivacijom stanične regeneracije.

Pročitajte: Koji su štetni sastojci u beauty proizvodima i kako ih izbjeći?

 

Tekst: lepotaizdravlje.rs
Foto: Youngoldman/iStock/Getty Images Plus, PR