
Što sve možete napraviti tahini pastom i kako pripremiti domaću?
Što više ulazite u vegansku i vegetarijansku kuhinju ili jednostavno prebacujete svoju prehranu na nešto zdraviju, otkrivate sve više novih okusa i...
Ne postoji ništa bolje od kvalitetnog domaćeg curryja za koji priprema traje kraće nego tuširanje.
Čak i ako niste ekspert u kuhanju, vjerujte nam da ćete ovaj recept svakako moći pripremiti bez dodatnih komplikacija. Ovaj veganski zeleni curry pripremit ćete u svega 20-ak minuta, savršena je kombinacija slatkog, začinjenog i ljutog, a ugrijat će vas iznutra i izvana. U nastavku pogledajte recept i video postupka.
Sastojci:
1 šalica nasjeckanog bosiljka (30 g)
3 žličice kokosovog ulja
1 narezana ljutika
2 žličice zelene curry paste
3 češnja češnjaka, narezanog
2 šalice narezanih gljiva (120 g)
1 crvena paprika, narezana
1 žličica umaka od soje
1 žličica šećera
2 šalice graška (200 g)
1 limenka kokosovog mlijeka (400 ml)
1 šalica povrtnog temeljca (230 ml)
1 limeta, za dekoraciju
lišće bosiljka, za dekoraciju
2 velike mrkve, naribane
2 šalice kuhane jasminove riže
Priprema:
Izblendajte kokosovo ulje i bosiljak dok ne bude kremasto. U srednjoj posudi ugrijte smjesu i dodajte curry pastu. Kuhajte dvije do tri minute dok pasta ne omekša. Dodajte češnjak, gljive i paprika, te kuhajte 3-4 minute. Dodajte grašak, kokosovo mlijeko i povrtni temeljac dok se ne zgusne. Kuhajte dok grašak ne omekša 5-7 minuta. Maknite sa štednjaka i iscijedite limetu. Prelijte preko riže te ukrasite bosiljkom i mrkvom.
Foto: Unsplash