Volite piletinu? Evo koliko dugo može stajati u hladnjaku i kako prepoznati kvalitetu

by | 27 siječnja, 2020

Koliko puta vam se dogodilo da ste kupili piletinu u dućanu kako biste napravili ručak ili večeru, ali niste stigli ili vam se jednostavno nije dalo pa ste je stavili u hladnjak? Znate li onda koliko dugo ta narezana piletina može stajati u hladnjaku i kako znati kada se pokvarila? Postoje tri stvari pomoću kojih možete vidjeti je li piletina pokvarena, a to su boja, miris i tekstura, piše msn.com

Piletina prirodno ima dosta žarku, ružičastu boju, a ako primijetite da vam boja blijedi i pretvara se u sivu i tamnu boju, to znači da se piletina kvari. Uz to, pokvarena piletina ima dosta jak i loš miris koji odmah daje do znanja da više nije dobra za konzumaciju. Normalno je i prirodno da piletina ima malo sluzavu i mokru teksturu, ali ako takva i ostane nakon pranja, piletina više nije dobra i treba je baciti.

Iako piletina u hladnjaku može trajati i nekoliko dana nakon roka otisnutog na pakiranju, ako primijetite neki od ova tri znaka, najsigurnije ju je baciti. Kad se radi o kuhanoj ili pečenoj piletini, ona može ostati u hladnjaku tri ili četiri dana, ako je pravilno pohranjena, što znači da mora biti u posudi u koju ne ulazi zrak. Ako promijeni boju, bacite ju u smeće i vjerujte svojim osjetilima!

Na kraju, uvijek je najbitnije vaše zdravlje pa, ako i samo sumnjate da je piletina pokvarena, radije je bacite nego da se ozbiljno razbolite.

IZVOR: VECERNJI.HR