Ove jednostavne vježbe jačaju cijelo vaše tijelo

Ako nemate puno vremena, uvrstite ove vježbe u vaš trening za odlične rezultate

by | 27 prosinca, 2021
Ove jednostavne vježbe jačaju cijelo vaše tijelo

Kad je riječ o treningu snage, koje bi svatko trebao raditi bez obzira na dob i spol, neki su pokreti jednostavno kvalitetniji kad je riječ o aktiviranju najveće količine mišića.

Zapravo, pojedini treneri čak tvrde da većina ljudi griješi odabirom vježbi koje ne rade na više mišićnih skupina i koncentriraju se na jedno područje. Ako radite pokrete kao što su pregibi za biceps, triceps ekstenzije ili ekstenzije nogu, jednostavno nećete dobiti takvu kvalitetu treninga kao kad biste radili, primjerice, čučnjeve.

Pročitajte više: 7 poznatih fitness aplikacija za svaki tip vježbe

Dakle, ako je vaš cilj izgraditi snagu, sagorjeti masnoće i ostvariti potpuni trening, želite koristiti prave vježbe koje ciljaju cijelo vaše tijelo. Ova vježba je pak toliko dobra da nekima zamjenjuje i cijeli trening, primjerice onda kad stignu, samo pet minuta vježbati nekoliko puta tijekom dana.

Kombinirajte tri ili četiri sesije od 8-10 ponavljanja ove dvije vježbe ako želite aktivirati cijelo tijelo.

Pročitajte više: Nemojte čekati ljeto za vježbe za trbuh i stražnjicu – evo treninga kojemu se vraćamo

Čučanj s bučicama

Počnite tako da držite par bučica do ramena, a nakon toga čučnite dok vam kukovi ne budu paralelni s tlom. Nakon što dođete paralelno, pridignite se iz čučnja i produžite ruke utezima visoko iznad glave.

 

Obrnuti iskorak s bučicama

Počnite tako da držite par bučica ispred ramena. Odmaknite se jednom nogom dok vam koljeno ne dodirne tlo. Kad ste pri dnu pokreta, pritisnite utege prema gore, a zatim ih spustite prema dolje prije nego što se vratite u početni položaj. Izvedite sva ponavljanja na jednoj nozi prije promjene strane.