Vježbajte s Lj&Z i Antonelom Golobić: Trening s rolerom

by | 5 lipnja, 2020

Teretane i fitness centri su proradili, naša omiljena mjesta za treniranje opet su ispunjena znojem i dobrom energijom, no to ne znači da trebate stati s kućnim treninzima.

Dapače, podijelite si dane kojima ćete vježbati kod kuće, a kojima u teretani, gdje uz Antonelu možete prakticirati vježbe s girjama ili ovaj put – s rolerom, ako ih već nemate kod kuće. Iako se možda čini kao jednostavna spravica kojom svatko može upravljati, ovo su ipak dosta tehnički zahtjevne vježbe u kojima vam leđa i trbuh moraju biti u savršenom balansu da se ne biste ozlijedili.

Trening: 

Krug 1

1️⃣ Mountain Climbers

2️⃣ Jednonožni most

3️⃣ Most + podvlačenje

Krug 2

1️⃣ Izdržaj s nogom u zraku

2️⃣ Čučanj skok + marinac

3️⃣ Rotacija ramena

4️⃣ Duboki čučanj

✅ 10-15 ponavljanja / pauza 30”

✅ 3-5 serija

Mountain climberi su odlična vježba kad želite ubrzati otkucaje srca i disanje tijekom vježbi za mišiće corea. Vaše tijelo mora biti u ravnoj liniji od glave do stopala. Naizmjenično i dinamično privlačite jedno pa drugo koljeno prema prsnom košu.

Jednonožni most – legnite na leđa, jednu nogu ispružite gore, dok se drugom oduprite od podloge, podignite kukove. Stopalo neka vam je u dorzalnoj fleksiji (privučeni prsti) gdje ostvarujete potpuniji kinetički lanac i gdje je stražnjica u većoj sinkronizaciji s gornjim i donjim dijelom tijela.

Most – u ležećem ste položaju s neutralnom kralježnicom i zdjelicom, te s koljenima u pregibu i stopalima oslonjenima o podlogu u liniji koljena. Bedra (kukovi, koljena i stopala) su paralelna i u širini kukova. Lopatice su stabilne, a ruke su oslonjene dlanovima o podlogu u produžetku ramena. Ovog puta smo dodali dodatno opterećenje a to je podvlačenje s rolerom.

Duboki čučanj – iz početne pozicije najkraćim putem spuštamo se u čučanj. Dubinu čučnja određuje mobilnost gležnjeva, kukova i ramenog obruča. Iz čučnja se podižemo koristeći mišiće nogu.
Mišići corea tijekom cijele izvedbe moraju biti aktivni kako bi stabilizirali kralješnicu.