Vježbajte s Lj&Z i Antonelom Golobić: Trening pomoću girje

by | 29 svibnja, 2020

Nakon prošlotjednog treninga s djecom, vraćamo se još jednom na nešto intenzivniji samostalni trening za koji će vam ovaj put trebati rekvizit. 

Budući da brojni webshopovi sa sportskom opremom trenutačno imaju sniženja, možete po prihvatljivim cijenama nabaviti girje koje će vam odlično služiti za brojne vježbe s fokusom na bilo koji dio tijela. Antonela Golobić u ovom treningu radila je girjom od 8 kg, ali vi možete prilagoditi težinu ovisno o stupnju forme u kojoj se nalazite. Bitno je da ne pretjerujete kako se ne biste ozlijedili.

Trening:

1️⃣ Swing

2️⃣ Squat to press

3️⃣ Half burpee to deadlift

4️⃣ Pull to lunge

5️⃣ Halo

6️⃣ Side lunges

Swing – nakon početnog zamahivanja, guranjem kukova prema naprijed, odnosno izvođenjem deadlift tehnike, želimo potjerati girju prema naprijed. Osim kretanja girje naprijed – natrag, kretanje tijela ostaje isto kao i u deadliftu.

Kretanje u swingu dinamičnije, to jest od početnog zamahivanja pa sve do kraja izvođenja serije ponavljanja nema stanke.

Halo – jednostavna vježba koju izvodimo držeći girju naopako s obje ruke. Girja se na početku drži ispred prsa, a zatim je kružnim pokretom oko glave dovedemo u početni položaj. Stabilizatore trupa u ovoj vježbi možda i nećete osjetiti u jednakoj mjeri kao mišiće ramena i podlaktice

Side lunges – pri izvođenju ove vrste iskoraka, umjesto naprijed ili natrag, vježbač iskoračuje na stranu. Ova vježba pogađa primicače (adductore) i mišiće stražnjice, a manje kvadricepse.