Vježbajte s Lj&Z i Antonelom Golobić: Trening s djecom

by | 15 svibnja, 2020

Nakon što ste se dobro zagrijali tijelo u prethodnim tjednima vježbajući s Antonelom Golobić i ušli u rutinu treninga, vrijeme je za nešto drukčiji trening koji će vas potencijalno još više motivirati da nastavite dalje. 

Za sve one roditelje s djecom koji jedva pronalaze vrijeme za sebe, Antonela je osmislila trening u kojem još uvijek možete imati fokus na tjelovježbi, ali u njega ćete uključiti i svoje dijete. U tom slučaju, ono će biti sretno jer radi nešto uz vas, a vi ćete i dalje aktivirati svoje mišiće. Bez obzira na to što trening nije jako zahtjevan, zagrijete se i istegnite prije nego krenete. Izađite van i kroz igru uronite u trening.

Cijeli video možete pogledati u nastavku, gdje vas čekaju i detalji vježbi.

Krug 1
1️⃣ Hodanja
2️⃣ Jumping Jacks
3️⃣ Russian Twist

✅ 30”
✅ 3 serije

Krug 2
1️⃣ Iskoraci
3️⃣ Izdržaj u polučučnju
3️⃣ Leđnjaci

✅ 10-12
✅ 3 serije

Krug 3
1️⃣ Izdržaj u skleku
2️⃣ Čučanj
3️⃣ Trbušnjaci s pljeskom

✅ 30”
✅ 3 serije

Russian twist – Jedna od vrlo učinkovitih vježbi za aktiviranje bočnih mišića trbuha. Sjednite na pod sa savijenim koljenima pod kutom od 90 stupnjeva, trup neka vam bude malo nagnut na nazad, formirajući kut od 45 stupnjeva (lakša varijanta, noge su oslonjene na podlogu, a teža varijanta noge podignute nekoliko cm od podlge).

Leđnjaci – Lezite na trbuh, a ruke i noge ispružite što je više moguće. Istovremeno ih odmaknite od poda. Vratite se u početni položaj i ponovite vježbu. Prilikom podizanja izdahnite, a prilikom spuštanja udahnite zrak.

Izdržaj u skleku – Olakšat će vam svakodnevno kretanje, bilo da se radi o običnim dnevnim aktivnostima ili da je riječ o ozbiljnijem bavljenju sportom.

Čučanj – Pripazite na položaj prstiju (blago prema van). Aktivirajte stopala, koljena uvijek trebaju pratiti smjer prstiju na stopalima, leđa trebaju biti utegnuta, a prsa lagano izbočena prema van.