Nikolina i Maja pripremaju još jedan “Journey to Well” vikend. Donosimo sve detalje novog well-being izleta

Joga, radionice i izlet u prirodu

by | 4 svibnja, 2022
Journey to Well joga izlet

Journey to Well jedno je od onih putovanja koje tražite kad guglate “vikend putovanje” – idealan je to aranžman koji u svom programu kombinira well-being elemente – jogu, radionice i izlet u prirodu. Više o ovom projektu i njegovom prvom izdanju pisali smo ovdje

U lipnju vas Journey to Well vodi u aromatični mediteranski gradić u Kvarnerskom zaljevu – Lovran.

Odmarat ćete se u divnoj Villi Eugeniji, modernom i elegantnom hotelu, sagrađenom 1910. godine po zapovijedi austrougarskog plemića. Predstavlja idealnu kombinaciju udobnosti i jednostavnosti secesijskog stila. Hotel Villa Eugenia nalazi se u samom središtu više od 400 godina staroga gradića Lovrana na opatijskoj rivijeri. Od plaže, i popularne 12 kilometara duge promenade zvane Lungo mare, udaljen je 50 metara i šest kilometara od Opatije koja personificira mediteransku kulturu i način života.

Journey to Well joga izlet

Izniman geografski položaj između mora i planina, posebno i blago podneblje s puno sunčanih dana godišnje, blagim zimama i ugodnim ljetima, Lovran čine idealnim mjestom za opuštanje u bilo koje godišnje doba! A upravo će Učka, koja “čuva leđa” mirnom Lovranu, biti izlet-destinacija u sklopu ovog trodnevnog putovanja. Lagana planinarska staza povest će vas kroz bukovu šumu do najvišeg vrha Učke – Vojaka (1401 m.n.v.) na kojem panorama od 360 stupnjeva prikazuje cijelu Istru, Rijeku, kvarnerske otoke, planine Gorskog kotara i Velebit te slovenske i talijanske Alpe.

Radionice u sklopu lipanjskog vikend-putovanja inspirirane su ovim divnim mediteranskim podnebljem koji osvaja svojim mirom i prostorom kojeg daje da spoznamo što je to naše originalno, autentično i “pravo” ja, zatim svojim mirisom soli ali i aromatskog bilja – kadulje i ružmarina, lovora, mirte i mente te svakako agave.

Prva radionica u subotu ujutro bit će radionica “Ovo sam ja”, a vodit će je dvije psihodramske terapeutkinje – Maja Aqqad i Iva Žurić Jakovina. U ovoj edukativno-iskustvenoj radionici upoznat ćete se s metodom psihodrame. Kako je iskustvo najbolji način za razumijevanje učinkovitosti psihodrame, polaznici će praktičnim primjerima iskusiti dobrobiti ove metode. Koristit će različite elemente umjetnosti i igre, uči u različite uloge – čime će spontano doći do ideja i rješenja za pojedine životne situacije.

Drugu radionicu vodi svestrana Žaklina Stroligo, vlasnica manufakture za izradu prirodne kozmetike Elementals by J – fitoaromaterapeut i poduzetnica, žena koja živi svoj san i koja je pronašla svoj poziv na sreću brojnih zadovoljnih klijentica i klijenata. Teško je uopće nabrojati čime se sve Žaklina bavi, ali u sklopu Journey to Well vikenda održat će holističku radionicu na kojoj ćete, osim izrade prirodne kozmetike, naučiti puno o “ženskim” temama kao što je njega svog tijela i duha, “upravljanje” svojim hormonima i sl. Primit ćete mnoge korisne savjete i moći ćete postaviti sva pitanja koja vas zanimaju, a zasigurno ćete nakon radionice još dugo biti pod dojmom.

Journey to Well

Vikend u Lovranu bit će prožet i praksom joge – od jutarnjeg vježbanja joga asana i pranayama, pa do popodnevne zvučne kupke i joga nidre. 

Journey to Well osvježavajuće je putovanje – vikend koji je potpuno drukčiji od svih ostalih u godini – onakav kakav baš sebi želite priuštiti i u njemu uživati.

 

Foto: PR