Tri odlična vegetarijanska recepta po uputama Jamieja Olivera

by | 23 listopada, 2022
vegetarijanski recepti

Da biste napravili fini i zasitan vegetarijanski obrok, to jest obrok bez mesa, potrebno je samo malo mašte. A kad i mašta zapne, uvijek je tu internet, gdje možete pronaći bezbroj prijedloga i recepata za isprobavanje nečeg novog.

Činjenica je da se sve više ljudi okreće veganskom i vegetarijanskom načinu prehrane, a u dućanima možete nabaviti razne vrste namirnice koje služe kao zamjena za meso, jaja, mliječne proizvode… I upravo s njima mogu se napraviti fenomenalni recepti.

Poznati kuhar Jamie Oliver jedan je od onih koji, uz normalnu prehranu, promoviraju i vege, pa se u njegovoj bazi recepta može naći puno takvih. Danas izdvajamo tri recepta napravljenih u zdravim varijantama! Prvi je vegetarijanski bolonjez umak u kojem koristite sastojke poput zelene leće, češnjaka, celera, sušenih vrganja te integralne špagete. Zatim, uvijek kultna i prefina vegetarijanska enchilada napravljena s grahom, povrćem, umakom i salsom te zapečena u pećnici.

I na kraju, vege pita s povrćem i kuhanim pire krumpirom. Teško nam je odabrati koji ćemo recept najprije isprobati, ali u nedostatku ideja, uvijek su tu za inspiraciju.

Pročitajte: Plant-based prehrana: 12 slavnih osoba koje nas inspiriraju na zdravi način života

Vegetarijanski bolonjez umak

Vegetarijanska enchilada

Vegetarijanska pita s povrćem

Izvor: Jamie Oliver

Foto: Lilechka75 iStock/Getty Images Plus via Getty Images