Najpopularniji brend održivih tenisica Veja predstavio prve cipele za planinarenje

by | 24 veljače, 2023
cipele za planinarenje

Čak i ako održivost kad je riječ o tenisicama nije još stigla na vaš radar, sigurni smo da vam je jedan brend dobro poznat. Francuski brend održivih tenisica Veja posljednjih nekoliko godina bilježi golemi rast popularnosti, pa ih tako učestalo možemo vidjeti i na našim ulicama. 

Priča koja se krije iza brenda Veja tenisica već je dobro poznata, a uključuje ekološke materijale, društveno odgovorne projekte i ekonomsku pravdu. U proizvodnji Veja tenisica koristi se amazonska guma, brazilski i peruanski organski pamuk te razni inovativni materijali dobiveni iz recikliranih plastičnih boca i recikliranog poliestera. S obzirom na sve veću osviještenost o klimatskim promjenama, neetičnosti modne industrije i njezinim negativnim utjecajima na okoliš, kao i negativnim posljedicama globalizacije, uključujući i loše uvjete radnika, ne čudi da brendovi poput Veje, koji na prvo mjesto stavljaju održivost te pokazuju kako je moguće uspješno poslovati i ne uništavajući planet, bilježe veliku popularnost. 

cipele za planinarenje

Sada je pak Veja, na oduševljenje svojih najvećih fanova, po prvi put predstavila cipele za planinarenje. Model cipela za planinarenje dobio je naziv Fitz Roy, prema planini u Patagoniji koja se nalazi na samoj granici između Argentine i Čilea. Planina je ovo o kojoj mnogi penjači maštaju, stoga ne čudi da je poslužila i kao inspiracija Veja timu.

Fitz Roy cipele lansirane su 16. veljače 2023., a izrađene su od sto posto recikliranog poliestera otpornog na vodu, organskog pamuka i prirodne gume. Cipele su napravljene s ciljem izdržljivosti te omogućuju visoki stupanj fleksibilnosti. 

cipele za planinarenje

Veja cipele za planinarenje dizajnom su jednostavne, a dolaze u nekoliko varijanti: Basalte Black, Full Black, Gravel Nautico, Gravel Ice i Gravel Pierre. Sudeći prema materijalima korištenima u izradi, ove su cipele za planinarenje veganske, kao i mnogi drugi Veja modeli, što znači da ne sadrže sastojke životinjskog prodrijetla. 

Veja cipele za planinarenje možete pronaći na službenoj stranici po cijeni od 215 eura. Ako pak niste sigurni kako odabrati prave cipele za planinarenje, bacite oko na naš vodič.

cipele za planinarenje

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli VEJA (@veja)

Foto: Instagram