
“Kako sam kao nutricionistica uz male promjene potpuno promijenila svoj odnos prema hrani”
Kao nutricionistica i nutrition coach morala sam tražiti načine kako sebi, ali i klijentima prilagoditi određena pravila u prehrani ili se čak odma...
Iako iz tajlandske kuhinje najčešće preuzimamo pad thai, tjestenine i prefine lagane juhe, jeste li ikad otkrili čari njihovih šarolikih salata?
Ovo i nije tipične salata, inače, u originalu, nego mesna, koja se smatra neslužbenim laoškim nacionalnim jelom, no također se jede i u regiji Isan, području Tajlanda gdje je većina stanovništva laoške nacionalnosti. Obično je riječ o svinjetini začinjenoj umakom od ribe, chilijem, sokom limuna, prženom ljepljivom rižom i svježim začinima, no u ovoj veganskoj verziji imamo mali zaokret. Umjesto mesa, koristi se kukuruz i tofu, a za detalje pogledajte recept u nastavku i uživajte.
Foto: Unsplash