Trebate instantnu okrepu? Probajte jednu od ove tri hranjive juhe koje će vam dati snagu


Nikad nije bilo važnije opskrbiti tijelo kvalitetnim nutrijentima, stoga vam prenosimo tri recepta za tople juhe koje će vas okrijepiti i dati vašem organizmu snagu.
Juha od mrkve i đumbira
Ovu je juhu izuzetno lako napraviti, a mrkva i đumbir idealna su kombinacija koja će tijelu pružiti dovoljno vitamina, a uz to je i za prste polizati.
Sastojci:
- tri velike mrkve
- žlica naribanog đumbira
- žličica kurkume
- malo kajenskog papra
- 20 grama kruha
- žlica kiselog vrhnja
- 200 ml povrtnog temeljca
Upute:
Ogulite i narežite mrkve te ih stavite u blender zajedno s đumbirom, kurkumom, paprom, kruhom, kiselim vrhnjem i 200 ml povrtnog temeljca. Miksajte dok nije dobra tekstura te zagrijte u lončiću. Dodajte kiselo vrhnje i papar, a možete ubaciti i bučine sjemenke.
Marokanska juha sa slanutkom
Juha sa slanutkom zagrijat će organizam, a usput ćete unijeti dobru količinu proteina.
Sastojci:
- žlica maslinovog ulja
- glavica luka srednje veličine, narezana
- dvije stapke celera, nasjeckanog
- 2 žličice kumina
- 600 ml vrućeg povrtnog temeljca
- 400 grama narezanih zrelih rajčica
- 400 grama slanutka
- 100 grama graška
- polovica limunovog soka te korijandar ili peršin
Upute:
Zagrijte maslinovo ulje u dubokoj tavi, a zatim popržite luk i celer desetak minuta. Dodajte kumin i još pirjajte minutu. Pojačajte temperaturu, dodajte temeljac, rajčice i slanutak te papar. Neka kuha osam minuta, a zatim ubacite grašak i limunov sok te kuhajte još dvije minute. Začinite po vlastitom ukusu te dodajte peršin ili korijandar.
Juha od kupusa
Kupus je prepun vitaminca C, a uz dodatak povrća i začina ova je juha bomba za zdravlje. Imajte na umu da ova količina vrijedi za šest osoba. U ovu juhu možete dodati i meso.
Sastojci:
- dvije žlice maslinovog ulja
- velika glavica luka, sitno nasjeckana
- 2 štapa celera, sitno nasjeckanog
- jedna velika mrkva, nasjeckana
- 70 grama pancete (po želji)
- jedna velika glavica kupusa, naribana
- dva veća češnja češnjaka, izgnječena
- žličica začina slatke paprika
- žličica nasjeckanog ružmarina
- 400 grama pelata
- litra i pol povrtnog temeljca
- 500 grama slanutka
- parmezan ( po želji)
Upute:
Zagrijte ulje u loncu na niskoj temperaturi te dodajte luk, mrkvu, celer i sol. Pirjajte 15 minuta. Ako koristite pancetu, dodajte je i popecite. Ubacite kupus i pustite da omekša pet minuta. Dodajte češnjak, ružmarin i papriku i pustite da se kuha minutu. Ubacite pelate i temeljac, a zatim kuhajte 30 minuta te napokon dodajte slanutak. Dobro začinite paprom i dodajte sol te po želji servirajte s dodatkom parmezana.



