Otkrili smo još nekoliko besplatnih kućnih treninga uz koje je lakše održavati tijelo u formi

by | 21 travnja, 2020

Na internetu postoji veliki broj stranica koje korisnicima nude različite oblike rekreacije u kućnim uvjetima. Bez obzira na to jeste li početnik ili vam teško padaju zabrane rada teretana, stranice s besplatnim vježbama pomažu očuvati vitku liniju i steći zdrave navike.

Gold Medal Bodies

Osnivači stranice su gimnastičari i instruktori borilačkih vještina sa zavidnom sposobnošću kontrole tijela i koordinacije. Njihovi savjeti pomažu početnicima steći osnovne vještine koordinacije tijela zapostavljene tijekom proteklih godina. Napredniji programi se plaćaju, ali vježba kojom se u osam poteza stječe rutina pokretljivosti kukova odličan je način kako pokrenuti ovaj dio tijela.

/r/bodyweightfitness

Korisnici koje povezuju teme fitnessa i vježbanja čine jednu od najvećih zajednica na Redditu. Stranica obiluje pitanjima i savjetima o različitim tehnikama. Korisnici raspravljaju o metodama za razvijanje pojedinih mišića na tijelu, a iskusni članovi savjetima pomažu kako bi se unaprijedile metode i efekti tjelesne aktivnosti.

Proces je najbolje započeti dinamičkim istezanjem, vježbama snage i pokretljivosti. Za osobe koje nemaju mnogo vremena tu su programi za stjecanje osnovnih rutina.

Ross Training

Riječ je o starim metodama u novom ruhu. Ross Enamait je osmislio nekoliko fitness programa, prije nego što je napravio kanal na YouTubeu. Trener boksa je sada u četrdesetima, a najveći broj vježbi snimio je u garaži. Na blogu se nalaze savjeti za brze, ali intenzivne treninge. Instagram je također pun korisnih savjeta, ali i vodiča koji objašnjavaju kako korisnici sami mogu napraviti rekvizite poput vreće ili kotača za trbušnjake.

Cole Chance Yoga

YouTube je prepun savjeta iskusnih instruktora joge, ali na stranici Cole Chance nalaze se odabrane tehnike namijenjene početnicima. Tu su i korisni tutorijali koji objašnjavaju kako se rade zahtjevne figure.

CrossFit.com

Crossfit je jedna od djelotvornijih metoda, ali sprave, utezi i širi prostor mogu predstavljati ograničenje kad je riječ o vježbanju u kućnim uvjetima. CrossFit.com nudi alternativu treningu, a pojedine vježbe se mogu odraditi u dnevnoj sobi. Veliki baloni s vodom koriste se kao teret, a u pojedinim vježbama koriste se utezi ili vlastita težina.

MovNat

“Budi jak da bi bio koristan” krilatica je francuskog časnika Georgesa Héberta koji je bio inspiracija autorima MovNata. Stranica potiče razvoj instinktivnih pokreta koji podsjećaju na kretanje životinja u prirodnim uvjetima. Riječ je o različitim vrstama puzajućih pokreta, kotrljanja i skokova, ali i osnovnih vještina disanja, ustajanja i podizanja teškog tereta. Na stranici postoji sadržaj koji se plaća, ali besplatna e-knjiga pruža mnogo informacija o ovim metodama.

Hébert je stvorio jedinstven sustav vježbanja za jačanje duha i tijela, poslije spašavanja ljudi tijekom erupcije vulkana na otoku Martinique 1902. godine. Tada je rekao da je svaka atletska vještina beskorisna ako se obavlja bez altruizma.

Dewey Nielsen

Fitness instruktor je aktivan na Instagramu i YouTubeu, a njegove kratkotrajne treninge prati umirujuća glazba. Napredni trening pokrenut će cijelo tijelo, a vježbe kao što su “čišćenje kuće” ili serija čučnjeva pomažu u uklanjanju tegoba nastalih dugotrajnim sjedenjem. Vježbu “klizanja” trebalo bi raditi pomoću starih krpa.

Redefining Strength

Nudi mnoštvo plaćenih programa, ali u dubinama stranice kriju se neki od najboljih besplatnih treninga na internetu. Ako vam hlače postaju tijesne, vježbe poput čučnjeva razvijaju niz mišića i tope masne naslage, kako piše Guardian.

Athlean-X

Jeff Cavaliere je trener koji kombinacijom metoda fizikalne terapije i atletike korisnicima nudi treninge temeljene na znanosti. Serija MasterTip pruža mogućnost učenja na greškama, a zatim dolazi rad s tjelesnim težinama kako bi pravilno izvođenje postalo dnevna rutina.

Beast Skills

Stranica nudi niz korisnih savjeta koji skreću negativne misli tijekom karantene. Beast Skills ima neke od najtežih izazova, donosi brz napredak i pruža mogućnost kontinuiranog razvoja mišića kao nikada do sada.

IZVOR: INDEX.HR