Uspostavite zdravu vezu sa svakodnevicom

by | 29 veljače, 2024
Alpexavit

U današnjem ubrzanom ritmu života, često nam nedostaje vremena za zdravu prehranu i održavanje optimalnog nivoa nutrijenata. Nedostatak hranjivih tvari, stres i zagađenje utječu na naš imunitet, razinu energije te mogu biti uzrok brojnih zdravstvenih tegoba.

Kako se boriti s izazovima svakodnevice?

Prije svega je potrebno uravnotežiti prehranu. Hraniti se raznoliko te unositi veće količine voća i povrća, cjelovitih žitarica i zdravih masnoća, a ograničiti unos šećera i masti. Svakako je važno voditi računa o dovoljnom unosu tekućine. Voda je najbolje piće za organizam jer bez dodatnih kalorija i šećera omogućava hidraciju organizma.

Preporučljivo je uključiti redovitu tjelovježbu u svakodnevni raspored. Redovita tjelovježba umjerenog intenziteta ima pozitivan učinak na naš organizam. Uz izravan pozitivni učinak na imunitet, tjelovježba smanjuje i razine hormona stresa.

Kako sve učinjeno tijekom dana ne bi bilo uzaludno, ne smijemo zapostaviti san. Dovoljno sna pomaže u oporavku te povećava otpornost organizma prema vanjskim štetnim čimbenicima.

Alpexavit

 

Uza sve navedeno, možemo si pomoći i korištenjem dodataka prehrani, koji su pažljivo formulirani kako bismo učinkovito pomogli organizmu u borbi sa svakodnevnim izazovima. Idealni su dodaci prehrani oni koji sadrže kombinaciju vitamina, minerala i dobrih bakterija.

Vitamini i minerali imaju značajnu ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava i organizma općenito. Pokazalo se da nedostatak minerala (osobito cinka i selena) i vitamina (osobito vitamina A, C, D, te vitamina skupine B) ima različite negativne učinke na imunitet.

Vitamini su neizostavne komponente koje pomažu u regulaciji metabolizma, jačanju imuniteta, održavanju zdravlja na više razina. Primjerice, vitamini B-kompleksa pomažu u pretvaranju hrane u energiju i sprječavaju umor te doprinose ublažavanju stresa. Vitamini A, C, E pomažu u održavanju zdrave i lijepe kože, kose i noktiju dok vitamini A, B6, B12, C, D i folna kiselina doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Alpexavit

Minerali su spojevi koji su obično prisutni u tijelu u vrlo malim količinama. Unatoč maloj količini, neki od njih neophodni su za život, kao, primjerice, cink, selen, jod i magnezij. Uloga minerala odnosi se na brojne vitalne procese u organizmu, uključujući funkcioniranje imunološkog sustava, izgradnju kostiju i zuba, kao i regulaciju krvnog tlaka i kontrakcije mišića.

Dobre bakterije, poznate pod nazivom probiotici, koje žive u probavnom sustavu pomažu u probavi hrane, jačanju imuniteta i sprječavanju infekcija.

S obzirom na velik broj dostupnih vitaminsko-mineralnih preparata, potrebno je pažljivo odabrati onaj odgovarajući, obraćajući pozornost ne samo na sastav već i na doziranje vitamina i minerala uključenih u preparat, kao i na usklađenost preparata s vašom dobi.

Alpexavit

Jedna od najboljih opcija za izbor mogu biti AlpexaVit PROBIO proizvodi, dodaci prehrani koji imaju uravnotežen sastav prilagođen različitim dobnim skupinama. Zahvaljujući inovativnoj kombinaciji vitamina, minerala i dobrih bakterija, Alpexavit PROBIO dodaci prehrani učinkovito nadopunjuju svakodnevne potrebe vitamina i minerala različitih dobnih skupina, dok kulture laktobacila i bifidobakterija osiguravaju ravnotežu crijevne mikroflore, čime doprinose zdravlju crijevne flore, regulaciji apsorpcijske sposobnosti vitamina i minerala te podržavaju prirodnu sintezu vitamina.

Alpexavit PROBIO 7+ Za imunitet, koncentraciju i potporu mentalnim funkcijama.

Alpexavit PROBIO 18+ Za imunitet, energiju i zdravu kosu, kožu i nokte.

Alpexavit PROBIO 45+ Za imunitet, potporu mentalnim funkcijama i regulaciji hormonske aktivnosti.

Alpexavit PROBIO dodaci prehrani su bez šećera i laktoze, bez sastojaka GMO podrijetla te su prikladni za vegetarijance i vegane.

Dobro osmišljena prehrana, ravnoteža aktivnosti i odmora te prevencija nedostatka vitamina i minerala, pravilno odabranih ovisno o dobi, mogu podržati vaš organizam te učinkovito doprinijeti zdravijoj svakodnevici.

Foto: PR