Vježbajte kod kuće s Lj&Z i Antonelom Golobić: Trening s fokusom na noge i stražnjicu

by | 10 travnja, 2020

Nakon prošlotjednog uvodnog treninga, nastavljamo u punoj snazi s novim vježbama koje je za nas pripremila trenerica Antonela Golobić. Intenzitet je ovog puta nešto jači, trening je nešto zahtjevniji, no uhvatite li se ukoštac s njime, nagrada stiže u  obliku dobrog osjećaja i još boljeg raspoloženja.

Sve  što će vam trebati su tenisice, tajice, sportski grudnjak i eventualno strunjača bez koje svakako možete preživjeti. Još jednom, fokus je na cijelom tijelu, no sada imamo veći naglasak na noge i stražnjicu. Napravite minimalno tri serije i pripazite kod trzajnih vježbi i skokova da se vraćate u pravilnu poziciju, a ne propadnete.

Trening vas čeka na IGTV-u na Instagramu @ljepotaizdravljehrvatska.

1 ČUČANJ SKOK

2 VISOKI SKIP

3 ISKORAK SKOK

4 PODIZANJE NOGU

1️ MOST

2️ ČUČANJ + ISKORAK UNAZAD

3️ SJEDENJE UZA ZID

4️ PULS

✅10-15 ponavljanja/ sjedenje uza zid 30”

✅3-5 serija

 

Čučanj skok: Ova je vježba odlična za stražnjicu, stražnju ložu, kvadricepse i listove.

Visoki skip: Rezultirat će jačanjem fleksora kuka, aktivirat će donje trbušnjake i ojačati noge od početka bedara do nožnih prstiju.

Iskorak skok: Napravite iskorak prema naprijed s jednom nogom, a zatim iz tog položaja skočite ravno gore i s rukama savijenima u laktu potisnite se prema gore. U zraku zamijenite noge, kao škarice, i spustite se.

Most: Pomoći će vam da stabilizirate jezgru tijela, stražnju ložu, leđa, trbuh i stražnjicu. Za razliku od drugih vježbi, ne radi pritisak na donji dio leđa, što ga čini omiljenom vježbom za bolove u leđima.

Čučanj + iskorak unatrag: Iskorak je unatrag jer će taj način gluteusi intenzivnije raditi. Tijelo držite u istom položaju, a umjesto iskoraka prema naprijed, koraknite unatrag. Odgurnite se petom prednje noge.

Fotografija: Privatna arhiva