

- 18 bjelanjaka
- 18 žlica šećera
- 18 žlica mljevenih oraha
- 300 g suhog sjeckanog ananasa
- 300 g suhih sjeckanih bresaka
- 3 žlice brašna
Nadjev:
- 18 žumanjaka
- 5 dl mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 300 g šećera
- 250 g margarina
- 125 g maslaca
- 4 žličice vanili šećera
- 1 zamrznuta ribana naranča
- 300 g šlaga
- kisela voda ili mlijeko za izradu šlaga
Priprema:
Kore:
1. Istući 6 bjelanjaka u čvrstu kremu postupno dodajući 6 žlica šećera.
2. Zatim umiješati 6 žlica oraha i po 100 g sjeckanog ananasa i bresaka, te 1 žlicu brašna. Sve dobro promiješati, smjesu uliti u lim obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 200°C dok ne porumeni.
3. Na isti način pripremiti još dvije kore.
Nadjev:
1. Puding umutiti u malo mlijeka, pa ga pomiješati sa preostalim mlijekom i 100 g šećera. Dobro promiješati da ne ostanu grudice.
2. Žumanjke pjenasto istući sa 200 g šećera i 4 žličice vanili-šećera. Skuhati ih na pari.
3. Zatim u žumanjke postupno dodavati promiješan puding s mlijekom i miješati dok se ne zgusne. Zatim, skinuti s vatre i ostaviti da se ohladi.
4. Margarin pomiješati s maslacem i sastaviti sa ohlađenim nadjevom.
5. Na kraju u nadjev umiješati naribanu zamrznutu naranču.
Finalni postupak:
1. Tortu nadjenite sljedećim redoslijedom: kora, nadjev, šlag, kora, nadjev, šlag, kora, nadjev, šlag.
2. Tortu na kraju ukrasiti po želji.
Izvor: Pošalji recept




