Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije

by | 15 prosinca, 2017

(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta)

Potrebno je:

  • – 400 g oštrog brašna
  • – 1 vrećica instant kvasca
  • – 1 jaje
  • – 100 g Dida Boža nerafiniranog smeđeg šećera
  • – prstohvat soli
  • – korica od limuna
  • – 100 g maslaca
  • – 100 ml mlijeka
  • – 100 g Dida Boža pekmez od šljiva
  • – 100 g Dida Boža džema od smokve i kakaa (ficoco)

Za umak od vanilije:

  • – 3 žumanjka
  • – 350 ml mlijeka
  • – 70 g Dida Boža nerafiniranog smeđeg šećera
  • – 1 mahuna vanilije
  • – 1 žlica oštrog brašna

Priprema jela:

Sve suhe sastojke za knedle stavite u prigodnu zdjelu za miješanje i povežite jajetom, otopljenim maslacem i mlakim mlijekom. Dizano tijesto razradite u glatku smjesu i pustite da se diže najmanje 30 minuta. Kad se smjesa udvostruči, napravite male okruglice koje punite s mješavinom Dida Boža džemova (ficocom i šljivom). Kuglice dobro zatvorite da ne iscuri džem i pustite ih da narastu. Knedle kuhajte u gazi na pari nekih 20-25 minuta. Umak od vanilije kuhajte u posudi na paru sve dok ne dobijete konzistenciju kreme. Kuglice poslužite u široku čašu te podlijte kremom od vanilije i posipajte makom ili crumbleom od karameliziranih badema.

Tagovi: