TikTok trend koji pozdravljamo – jer kilogrami ne određuju vrijednost žene!

I ne postoje dva ista tijela, pa tako ista kilaža izgleda sasvim drukčije na različitim oblicima tijela

by | 12 travnja, 2022
tik tok trend kilaža

TikTok apsolutno donosi i nešto dobroga, a posebice kad je u pitanju body positivity trend! Najnoviji trend koji su žene objeručke prigrlile svakako je i ovaj – dijeljenje točnih težina i tipova tijela kako bi se pomaknuo fokus s brojeva na vagi i pokazalo da težina može potpuno drukčije izgledati na različitim visinama i oblicima tijela.

Društvene mreže kroz godine postojanja pokazale su se kao platforma koja je dugo vremena u fokus stavljala samo i isključivo fizički izgled žena, a sve drukčije od “normalnog” nije postojalo ili se kritiziralo. Tek proteklih nekoliko godina vidljivo je koliko je takav pristup ostavio dugoročne posljedice na korisnike, a i uvelike na psihu i mentalno zdravlje jer žene s “viškom kilograma” uvijek su bile svrstavane u drugi plan, okarakterizirane na neki način zbog svog izgleda, istovremeno naglašavajući da valjaju samo ti nametnuti standardni ljepote.

Pročitajte: Što je “body neutrality” i kako ga prakticirati?

Ipak, body positivity trend uvelike mijenja cijelu percepciju takvog načina razmišljanja i to je pozitivno. Sve više se stavlja u fokus jedinstvenost, individualnost, ali i to da se baš nitko ne bi trebao prilagođavati i uspoređivati s drugima. Najnoviji TikTok trend to je prigrlio i pokazao ženama da ih zaista ne definira samo broj na vagi, već se pokušava maknuti upravo taj fokus s brojeva i slaviti različitost jer je to ono po čemu je svaka individua posebna. U ovom trendu prepoznalo se puno žena, pa je u kratkom vremenu postao popularan.

Isto tako, posljednjih godina sve veće kritike dobiva i BMI, indeks tjelesne mase koji izračunava ima li netko “zdravu i normalnu težinu” na temelju svoje visine i težine. Stručnjaci tvrde da se kod ovog izračuna ne uzimaju u obzir drugi utjecaji na zdravlje, kao što je postotak tjelesne masti, a jednako tome vjeruje se da se nešto kao što je zdravlje ne bi trebalo određivati formulama.

Pročitajte: Nadamo se da će ovaj odličan TikTok trend pokrenuti val pozitive

Žene s više od 90 kilograma podijelile su svoju težinu na TikToku, a naslov takvih videa glasi: “Dijelim svoju *stvarnu* težinu kako bih normalizirala žene koje imaju više od 90 kilograma.”

Vjerujemo da ćete se složiti s nama da je ovaj jedan iznimno POZITIVAN trend i kako je stvarno vrijeme da žene shvate da broj na vagi ne definira njihovu vrijednost – jer to je i uvijek će biti samo broj, a mi smo puno više od toga!

@angelicaglowsup

@happyfitkatie @summerskyeraine thanks for helping me be brave 💖

♬ original sound – caesar

@billieleannex

#DayMeNightMe #InstaxChallenge

♬ original sound – billieleanne

Izvor: TikTok, naslovna: Screenshot @billieleannex