Tijelo nakon porođaja: Kegelove vežbe za jačanje zdjelice

by | 27 lipnja, 2014

Ako nakon porođaja niste zadovoljne svojim fizičkim izgledom, dobro došle u klub! Slično nezadovoljstvo osjeća svaka treća žena, ali to ne znači da se stvari ne mogu popraviti…

v

Vježbe za zatezanje trbušnih mišića obavezne su ako želite vratiti vitku figuru, ali ne biste trebali početi s njihovim izvođenjem sve dok se mišići ne vrate u stanje od prije trudnoće (otprilike mjesec i pol nakon porođaja).

Hoćete li se opredijeliti za odlazak u fitness centar ili ćete vježbice izvoditi kod kuće, stvar je osobnog izbora, organizacije svakodnevnog života i, naravno, financijskih mogućnosti. Najjeftiniji način da “izravnate” trbuh je taj da kupite kosu klupu i svakog jutra vježbate po pola sata. Budete li uporni, bit ćete ponosni na izgled svog središnjeg dijela tijela već nakon tri tjedna.

Vježba za jačanje mišića zdjeličnog dna

Tijekom trudnoće najviše stradaju tri skupine mišića: trbušni, leđni i zdjelični. Ovi posljednji utječu i na mogućnost zadržavanja mokraće, pa je za njihovo jačanje potrebno izvođenje tzv. Kegelovih vježbi.

Evo kako se to radi: stegnite mišiće kao da želite zaustaviti mlaz mokraće, zadržite ih u tom položaju pet sekundi, a zatim ih opustite. Ponavljajte ovu vježbu 15 puta svakog dana – rezultati su zadivljujući (ne samo zbog nestanka inkontinencije već i zbog postizanja većeg seksualnog zadovoljstva).

Redovno pražnjenje creva

Redovno pražnjenje creva je od velikog značaja za gubitak viška kilograma, jer se na taj način organizam oslobađa toksina i štetnih tvari. Ako svakog dana budete popili najmanje litru i pol vode i jeli dvije jabuke, budite sigurni da nećete imati navedeni problem. Ako tome dodate svakodnevno konzumiranje tople limunade i žličice meda na prazan želudac, uspjeh je stopostotan!

Autor: Life Content