Evo koja pića možete konzumirati tijekom dijete

by | 21 ožujka, 2020

Alkoholna pića obiluju šećerima i zbog toga nisu dobrodošla na dijetni jelovnik, no ipak, određeni kompromisi mogu se napraviti. Iako većina dijeta zabranjuje alkohol, postoje pića koja nisu toliko štetna za gubljenje kilograma, odnosno i među alkoholom možemo izabrati najbolje pa s vremena na vrijeme nazdraviti.

Ako volite piti žestice, izbjegavajte ih miješati sa sokovima i napravili ste dobro za svoju dijetu. Naime, kratka pića poput votke, whiskeya, vodke, gina i tekile imaju oko 97 kalorija po serviranju, što nije puno. Problem su kokteli koji su puni šećera. Stoga, dok ste na dijeti, birajte žestoko i čisto. Izbjegavajte sve što izgleda pjenušavo, u neobičnim bojama i s kišobračićima. Alkohol u vrijeme dijete pije se obogaćen eventualno s dvije kocke leda.

Ako ste ljubitelj vina, imamo dobre vijesti. Iako nije namirnica s najmanje kalorija, crno vino ima druge dobrobiti. Ispijanje jedne do dvije čaše vina kroz tjedan dobro čini našem mikrobiomu, što pomaže smanjenju lošeg kolesterola i jačanju imuniteta te čuva krvne žile i srce.

Vino obiluje antioksidansima, među kojima je jedan od najjačih – resveratrol, a antioksidansi štite stanice od slobodnih radikala. No, vino umjereno s konzumacijom jer čaša crnog vina ima oko 125 kalorija.

Ako ste pak ljubitelj piva, morat ćete dodati pokoji kilometar trčanju ili na neki drugi način povećati rekreaciju, želite li uživati u njemu. Naime, limenka piva sadrži oko 153 kalorije. Tamna piva obiluju flavonoidima, no i kaloričnija su od svijetlih. Kako god odlučili, najbitnije je imati mjeru.

Dajte si oduška i uživajte u pokojoj čašici i u dobrom društvu, ali stanite na vrijeme i vaše će vam tijelo biti zahvalno. Ne samo po pitanju dijete nego i po pitanju zdravlja.  

IZVOR: RTL.HR