Sve namjene hibiskusa

by | 19 kolovoza, 2013

Hibiskus je cvijet koji se koristi za liječenje mnogih bolesti. Čaj od hibiskusa je bogat antioksidansima i na taj način pomaže u borbi protiv raka i starenja. Ulje hibiskusa također ima mnoge beauty prednosti. Ovdje su neke od najvažnijih zdravstvenih prednosti ekstrakta cvijeta hibiskusa.

Borba protiv raka

Hibiskus je cvijet koji je bogat antioksidansima. Čaj ili ekstrakt hibiskusa je preventivna mjera protiv raka.

Liječi prehladu

Hibiskus je bogat vitaminom C, a time on ima sposobnost da liječi prehladu, kao i infekcije poput upale grla, kašlja i glavobolje.

Podiže energiju

Kako antioksidansi u hibiskusu pomažu u popravljanju šteta uzrokovanih slobodnim radikalima, vaše razine energije će, naravno, ići prema gore.

Umiruje valunge

Žene koje prolaze kroz teško hormonalno razdoblje menopauze mogu koristiti zdravstvene prednosti hibiskusa. Hibiskus vam može pomoći ublažiti valunge.

Usporava starenje

Antioksidansi u hibiskusu ne samo da pomažu u borbi protiv raka, već također i usporavaju starenje stanica. Kao rezultat toga, hibiskus može biti tajna vječne mladosti.

Liječi akne

Hibiskus ima mnoge prirodne protuupalne tvari i vitamin C koji također može zaustaviti pojavu akni.

Jačanje imuniteta

Jedna od glavnih zdravstvenih prednosti cvijeta hibiskusa je da pomaže u poboljšanju razine imuniteta u vašem tijelu.

Ubrzava metabolizam

Vitamina C ima vrlo bitno mjesto u probavnom sustavu. I kako je hibiskus bogat vitaminom C, on pomaže u povećanju stopa metabolizma.

Zaustavlja opadanje kose

Ulje hibiskusa je vrlo korisno za kosu. Primjena ulja hibiskusa za kosu jača korijen kose i zaustavlja njezino opadanje.

Izvor: Ljepota.ba