Ova dva suplementa slove za najmoćniju kombinaciju za pomlađivanje

Dvije moćne molekule

by | 19 svibnja, 2023
Dva najbolja beauty suplementa

Već godinama kozmetolozi, dermatolozi i drugi stručnjaci za ljepotu naglašavaju kako ljepota dolazi iznutra. Međutim, koliko god se trudili, nije uvijek lako hraniti se po nutricionističkim smjernicama kako bi organizmu, kao i koži, pružili sve što im je potrebno.

Svjedoci smo da se neuravnotežena i nezdrava prehrana prije ili poslije ogleda na našoj kosi, koži i noktima. Često ni brojni razvikani kozmetički preparati tada nisu od pomoći. Što vam je tada činiti?

Umjesto kupnje nove kreme ili seruma, nabavite dodatak prehrani jer bi određena kombinacija suplemenata mogla biti upravo ono što vam je potrebno, posebno ako primjećujete preuranjen nastanak bora i opuštenost kože.

Dva najbolja beauty suplementa

Moćni miks za pomlađivanje

Nije naodmet uzimati kvalitetnu dozu multivitamina, ali ako želite par nutritivnih saveznika koji će vidljivo pomladiti vaš ten iznutra, onda su to hijaluronska kiselina i kolagen. Evo i zašto…

I kolagen i hijaluronska kiselina prirodno se nalaze u našem tijelu, ali starenjem se (posebice nakon tridesete godine) njihova razgradnja drastično povećava. Njihov manjak u organizmu prvo primjećujete na koži koja postaje suša, opuštenija i sklonija borama i linijama. Nasreću, ove dvije blagotvorne molekule možemo tijelu ponuditi ne smo u obliku kreme već i suplemenata.

Istraživanja pokazuju da osobe koje uzimaju kolagen imaju povećanu elastičnost kože, hidraciju i gustoću, dok hijaluronska kiselina dokazano osigurava optimalnu vlažnost i punoću kože. A moguće je da njihova kombinacija, prema nekim preliminarnim istraživanjima, poboljšava vlaženje dubljih slojeva kože.

U svakom slučaju, oba sastojka pojedinačno već slove kao “sveti gral” ljepote pa vjerujemo da njihovo sinergijsko djelovanje može biti vaš idealan saveznik za pomlađivanje

Pročitajte: Ove 4 namirnice bogate kolagenom vraćaju sjaj i elastičnost vašem tenu

Foto: iStock/Getty Images Plus