Što znači današnji “krvavi Supermjesec” i kako će on utjecati na vas?

Iskoristite ovaj moćan astrološki događaj!

by | 26 svibnja, 2021
“krvavi supermjesec”

Danas, 26. svibnja, nastupa prva potpuna pomrčina Mjeseca u 2021. godini koja će biti popraćena “krvavim Supermjesecom”, o kojem je izvijestila i američka NASA.

Inače, puni Mjesec u svibnju poznat je i kao “cvjetni Mjesec”, kako su ga nazvala američka plemena domorodaca, a on daje do znanja da je sjeverna hemisfera u punom cvatu, prema pisanju portala mindbodygreen. Današnji puni Mjesec u svibnju ujedno će biti i Supermjesec, što znači da će Mjesec danas biti najbliže Zemlji u 2021. godini. Zbog sjene koju Zemlja baca na Mjesec kada dođe na poziciju između Sunca i Mjeseca, Mjesec se može doimati crvenkast, zbog čega je i dobio naziv “krvavi”. (Pročitajte: Saznajte što vam donosi 2021. i koja je afirmacija za vaš horoskopski znak)

Kao i svaka pomrčina, i ova u Strijelcu donosi različite mogućnosti koje možemo i ne moramo iskoristiti. Vrijeme je to koje otkriva ono što je dotad bilo skriveno, a to se može odnositi na ljubavne i prijateljske veze i različite odnose s drugima, kao i na aktualne događaje u svijetu, kako pišu astrologinje AstroTwins. Svojevrsni je to “dramatični rasplet” dotadašnjih odnosa i događaja, pa stoga ne čudi da se uz pun Mjesec često vežu i pomalo ekstremnija ponašanja, kao i loš san. Kad je pun Mjesec uparen s pomrčinom, ionako intenzivni odnosi, događaji i emocije lako kulminiraju te urode promjenama. Ako ste rođeni između 22. studenog i 21. prosinca, odnosno u periodu kada je Sunce bilo u znaku Strijelca, ili su vaši osobni planeti (Sunce, Mjesec, Merkur, Venera ili Mars) u znaku Strijelca, najviše ćete osjetiti ovu pomrčinu, kako piše astrologinja Maressa Brown za Shape. (Pročitajte: Horoskopski znak koji će imati najviše sreće i energije za velike promjene u 2021.)

Kako biste najbolje iskoristili današnji puni Mjesec i pomrčinu u znaku Strijelca, fokusirajte se na vaš slobodni duh, preispitajte zastarjela uvjerenja i odbacite ona koja vam više ne služe, a također preispitajte i vaše najbliže odnose.

Kako iskoristiti ovaj značajan astrološki događaj?

AstroTwins savjetuju da budete iskreni sa sobom i drugima jer ovaj puni Mjesec u Strijelcu može vam pomoći procesuirati sve ono pomalo skriveno ili dublje zakopano. Izađite u prirodu i potpuno iskusite ovaj moćni Mjesec. Bilo da otiđete u šetnju ili na piknik, zapamtite da moć ovog punog Mjeseca traje nekoliko dana. Također, povežite se sa svojim srodnim dušama, odnosno osobama s kojima se najbolje razumijete i s kojima dijelite vrijednosti i interese.

Foto: Martin Adams/Unsplash