Horoskopski znak koji će imati najviše sreće i energije za velike promjene u 2021.

by | 5 siječnja, 2021

Kraj čudne i teške 2020. godine obilježila je takozvana Velika konjunkcija, odnosno ulazak Saturna (17. prosinca) i Jupitera (19. prosinca) u znak Vodenjaka.

To je ciklična konjunkcija Jupitera i Saturna koja se događa svakih 20 godina, no to nije jedina stvar zbog koje je važna. Ona je važna i zbog toga što Jupiter i Saturn imaju moć formiranja svojih konjunkcija u istom astrološkom elementu otprilike svakih 200 godina. To znači da su se od 1802. godine Saturn i Jupiter konjunkcije pojavljivale samo u zemljanim znakovima, sa zadnjom u znaku Bika u svibnju. Nakon konjunkcije u Vodenjaku nastavljaju se konjunkcije ova dva planeta u zračnim znakovima do 2159. godine. Zemljani elementi predstavljaju ono materijalno, dok era zraka donosi velike promjene, uspostavljanje novih pravila te kolektivno širenje svijesti i gledanje na svijet drugim očima. Ujedinjenje

Jupitera i Saturna u Vodenjaku donosi veliki preokret za cijelu zajednicu, no osobe koje su rođene u znaku Vodenjaka osjetit će veći i jači poriv za aktiviranjem imaginacije, kreativnosti te dijelova sebe koji su dugo bili ukočeni i “ugašeni”. Ova je godina iznimno povoljna za velike promjene kod Vodenjaka, koje neće biti bitno samo za njih osobno nego i za mnoge ljude u njihovoj okolini i zajednici. Vodenjaci su po prirodi stvaratelji, izumitelji, osobe koje razmišljaju drukčije te oni koji mijenjaju svijet oko sebe. S obzirom na to da će velik dio 2021. Saturn i Jupiter biti upravo u njihovom znaku, Vodenjaci će osjetiti velike navale energije te motivaciju za rad, napredak i mijenjanje.

Kako bi napravili velike stvari, ono na što trebaju obratiti pozornost jesu misli (odnosno um) te odnos prema tijelu. Ako ste rođeni u znaku Vodenjaka, ove godine dodatno obratite pozornost na sve što unosite u organizam te redovno vježbajte. Za miran, ali oštar um redovno meditirajte ili činite druge aktivnosti pomoću kojih vodite računa o mentalnoj higijeni. Iako velika godina za Vodenjake i njihova ostvarenja, ne smijemo zaboraviti da je 2021. godina velikih promjena za sve nas. Upornim radom na sebi, mijenjanjem perspektive i altruističkim pristupom svima i svemu – imamo velike šanse za napraviti velike stvari.

Foto: Rakicevic Nenad/Pexels