Souffle od lososa

by | 14 prosinca, 2014

METRO Cash & Carry predstavio je novitet u asortimanu – losos njemačkog proizvođača Frierdichs. Posebnost ponude proizvođača Friedrichs je divlji losos iz Aljaske koji je ulovljen „na udicu“ što omogućuje još bolju kvalitetu mesa. Divlji losos nositelj je certifikata koji izdaje međunarodna neprofitna udruga koja brine o održivom izlovu ribe. Tom prigodom chef Stjepan Bistrički dao nam je recept za souffle od lososa.

Souffle-od-lososa-2

  • Dimljeni losos Friedrichs 50 g
  • Vrhnje za kuhanje 0,05l
  • Camembert 25 g
  • Bjelanjak
  • Krušne mrvice 4 g
  • Maslac
  • Vlasac
  • Kopar
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Premažite maslacem posude u kojima ćete peći soufflé.

  2. Dno i strane posuda pospite krušnim mrvicama.

  3. Izmiješajte vrhnje, losos narezan na rezance, vlasac, kopar, sir, sol i papar.

  4. Električnom miješalicom istucite bjelanjak.

  5. Tučeni snijeg bjelanjka umiješajte u pripremljenu smjesu.

  6. Napunite posude sa smjesom, pokrijte folijom i pecite na 180°C dok ne dobijete zlatnožutu boju (cca 10-15 mi.