Toskanske pogačice

by | 21 studenoga, 2016

Današnje pogačice zovu se toskanske zato što podsjećaju na tu čudesnu pokrajinu punu gurmanskih užitaka i različitih okusa. Pogačice su odlične za ponijeti na putovanje zato što su jednako dobre i tople i hladne. S njima možemo i iznenaditi naše goste. A gotove su u tren oka!

Vrijeme pripreme: 5 min      Vrijeme pečenja: 20 min   Ukupno: 25 min

Sastojci:
– paket feta sira
– 4 jaja
– sušena rajčica
– masline
– dimljeni pršut (s odstranjenim masnim dijelom)
– sol
– papar
– bosiljak
– kokosovo ulje za pečenje

Priprema:
Masline, rajčicu, feta sir i pršut narežemo na male komadiće i istresemo u zdjelu. Dodamo jaja, sol, papar i bosiljak te sve skupa dobro izmiješamo. Masu izlijemo u kalupe za muffine koje smo prije namastili kokosovim uljem.

Pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijevih približno 20 minuta, ili dok pogačice ne porumene i ne dobiju rahlu koricu. Odlično idu uz cherry rajčice.

Miha Geršič
www.fittijelo.com