Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma

by | 5 veljače, 2020

KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDonald’su, dobro pamti ukusni hrskavi zalogaj. Zahvaljujući poznatom lancu restorana ovaj prilog postao je popularan širom svijeta.

Poznata američka emisija o rušenju velikih mitova MythBusters, pokušala je otkriti tajnu njegovog okusa. Pred vama je recept savršenog pomfrita koji možete napraviti u vlastitoj kuhinji.

Važna napomena: Ako radite dvostruku porciju, nemojte udvostručiti količinu ulja. Porcije krumpira pržite u serijama, a prethodno u lonac ili fritezu ubacite 1/4 šalicu ulja kikirikija i žličicu svinjske masti (po želji).

– 2 krumpira

– 1/4 šalice kukuruznog sirupa

– 1/2 šalice vode

– 6 šalica ulja kikirikija

– 1/4 šalice goveđe masti

– sol po ukusu

– 1/2 kocke za juhu (po želji)

1. Ogulite krumpir i izrežite ga na uske trake, debljine od jednog centimetra i dužine oko 10 centimetara.

2. U veliku posudu stavite kukuruzni sirup i vodu, pri čemu treba voditi računa da se sirup rasporedi ravnomjerno. Dodajte narezani krumpir u tekućinu i ostavite ga da stoji oko pola sata.

3. Dok pomfrit “odmara” u zdjeli, ubacite ulje kikirikija u dubok lonac ili fritezu. Ulje se zagrijava na temperaturi od 180 do 200 stupnjeva Celzija.

4. Pržite krumpir minutu do minutu i pol pa ga izvadite kada poprimi žućkastu boju. Potom ga stavite na tanjur koji je prethodno obložen salvetom i odmah ubacite u frižider na 10 do 15 minuta.

5. Dok se pomfrit hladi, prelijte ga mješavinom ulja od kikirikija i goveđe masti. Onda zagrijte preostalo ulje na oko 200 stupnjeva Celzija i dodajte ohlađeni pomfrit unutra. Pržite ga od pet do sedam minuta, dok ne dobije zlatno-smećkastu boju. Ocijedite pomfrit od masnoće i stavite ga u duboku posudu.

6. Na kraju pospite sol preko vrućeg pomfrita i odmah servirajte, piše Pop Sugar.

IZVOR: INDEX.HR