Šokantno: čim prohodaš, mama te šalje na striptiz

by | 15 lipnja, 2011

Školica "Male plesačice" nudi djevojčicama obuku iz plesa oko šipke, a instruktorica Carly Wilford za "Daily Mail" kaže da ne vidi u čemu je problem. "Ovo je akrobatski ples, a ne striptiz. Djevojčice podignuti svoje samopouzdanje, i ostaju u formi jer je ovo veoma zahtjevan ples", objasnila je ona. Satovi stoje pet funti, i održavaju se u studiju "Make me fabulous" u Northamptonu.

Jedna majka, koja je poslala svoje kćeri stare tri i pet godina na satove, rekla je da su djevojčice "očarane" ovom novom vještinom, jer nemaju predrasude kao odrasli. "Njima je jednostavno zabavno da se penju i spuštaju uz šipku, i pritom igraju. Mada, nije da ću se pohvaliti u školi da ih šaljem na satove", rekla je ona.

Djevojčice uče "standardne" akrobatske pokrete, kao što je širenje nogu tokom spuštanja, a organizacija za dječja prava "Kidscape" priopćila je da su ovi satovi jasan primjer prerane seksualizacije djece.

 

"Jasno je da djeca ne vide ništa loše u tom plesu, ali uče pokrete potpuno nesvjesna seksualne poruke koje mogu slati pogrešnim, pa čak i opasnim osobama. Djeca moraju ostati djeca", rekao je direktor tog udruženja Claude Knights.

 

Wilford, koja u istoj školi drži i satove striptiza za odrasle, rekla je da je grupu za djecu osnovala jer su brojne djevojčice htjele raditi isto što i njihove majke.

 

 

Tagovi: