Pet mjesta u Sloveniji koje bilježimo za sljedeći izlet!

by | 23 travnja, 2022
dolina soče slovenija

Iako Hrvatska sama po sebi nudi i više nego predivne ljepote, bitno je raširiti vidike jer upravo korak dalje nalazi se Slovenija. Po nama, pravi izbor za savršen vikend ili jednodnevni izlet. Iako nije velika, Slovenija skriva prekrasna mjesta, prirodne ljepote i fenomene koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. Čak štoviše, vjerujte da ćete se poželjeti jako brzo vratiti! Izdvojili smo pet mjesta kamo se uputiti već ovog vikenda i napraviti savršen izlet izvan naših granica.

Pročitajte: Najljepše europske destinacije za mini proljetno putovanje

Najljepših mjesta u Sloveniji za sljedeći izlet:

Pohorje i Put među krošnjama

Pohorje je mjesto poznato već godinama, a atrakcija Put među krošnjama osvojila je srca domaćih i stranih posjetitelja! Šetnica se nalazi na vrhu Rogle, u srcu pohorske šume, a visok toranj pruža divan pogled na tu istu šumu čime se u potpunosti ovaj doživljaj može zvati Put među krošnjama. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.517 metara. Pogodna je i za najmlađe, a dodatan plus su edukativne ploče uz koje možete naučiti ponešto o lokalnim stablima, krošnjama, upoznate biljne i životinjske vrste. Kroz travanj i svibanj radno je vrijeme od 10:00 do 18:00, za djecu mlađu od 3 godine ulaz je besplatan, a možete kupiti i obiteljsku ulaznicu. Vrhunski doživljaj je zajamčen!

Pročitajte: Posjetili smo Sloveniju i obišli najbolje wellness lokacije. Donosimo mjesta koja morate posjetiti

Dolina Soče

Soča je smaragdna rijeka, kako je mnogi nazivaju, zbog svojih predivnih tirkiznih nijansi, a upravo je zbog toga i jedna od najljepših rijeka u Europi. Netaknuta priroda koja je okružuje savršena je bilo za aktivni, bilo za opuštajući odmor. Vrlo je popularna za rafting i spuštanje kanuom te jedna od najpoželjnijih destinacija baš za te aktivnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Soča Valley, Slovenia (@socavalley)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Soča Valley, Slovenia (@socavalley)

Logarska dolina

Logarska dolina smještena je u Kamniškim Alpama u Sloveniji te sadrži sve prirodne ljepote i resurse potrebne za sklad s prirodom! Ovo mjesto će vas u potpunosti odmaknuti od užurbanog i gradskog načina života jer je jednostavno očaravajuće. Točnije, radi se o ledenjačkoj dolini koja je oblikovana od ledenjaka još u vrijeme ledenog doba. Broj posjetitelja sve više raste iz godine u godinu. Prosječna nadmorska visina je 750 metara, a vrhovi su visoki i do 2.000 metara. Na ovome mjestu možete šetati, unajmiti bicikl, planinariti, skijati, sanjkati…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by logarskadolina (@logarskadolina)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sapszon Orsi (@orsisapszon)

Pročitajte: Ideja za vikend-izlet: Pobjegnite od stresa u ovo mirno utočište uz more

Bled

Jedno od najljepših jezera u Europi – Bled, mjesto je koja valja spomenuti, ali i posjetiti. Kristalno zeleno-plava boja jezera i malen otok na kojem se nalazi stara barokna crkva te šetnica idealno su mjesto za aktivan odmor i relaksaciju. Okruženo Alpama, pružit će vam nevjerojatne prizore. Možete ga proći biciklom ili pješke, provozati se jezerom u kajaku ili kanuu, a staze za jahanje samo su dodatni plus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lake Bled (@bledslovenia)

Postojnska jama

Ako ste željni istraživanja, zaputite se u jugozapadnu Sloveniju i posjetite Postojnsku jamu. Ona se proteže na 20 kilometara sa svim svojim tunelima i galerijom, a za posjetitelje je otvoreno pet kilometara, što je sasvim dovoljno da iskusite čari ovog podzemnog kompleksa. Nedaleko od ovog mjesta možete posjetiti i jedini očuvani špiljski dvorac na svijetu – Predjamski dvorac!

Kanjon Vintgar

Odlučite li posjetiti Bled ili Bohinj, nemojte propustiti svratiti u uistinu očaravajući kanjon Vintgar (Soteska Vintgar). Riječ je o kanjonu koji se nalazi na istočnom dijelu Nacionalnog parka Triglav, a kroz koji ćete cijelim putem hodati uređenom, drvenom stazom – uz i preko rijeke Radovne. Priroda je očaravajuća, a hodajući kroz klisure visine i do 100 m, naići ćete i na mostiće, brzace… Šetnja je lagana, tako da je pogodna i za djecu. Pri povratku možete svratiti i na slap Šum.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Michal Kevin Imre (@kevin.imre)

Pročitajte: Izletišta na kojima možete provesti vikend pred nama

Foto: Instagram, naslovna: @socavalley