Skincare trend popularan među modelima sada je postao viralan na društvenim mrežama. O čemu je riječ?

by | 23 ožujka, 2021
skinicing

S buđenjem proljeća, potrebno je probuditi i kožu. Skinicing je omiljeni trend među modelima koji je postao hit na Instagramu i Tik Toku. Evo o čemu se radi.

Dolazak ljepšeg vremena donosi i nove trendove u skincareu, no postoji jedan trik kojim se navodno služe modeli, a sada je postao i viralan. Radi se o skinicingu, kako i sama riječ kaže – hlađenju lica. Ovo je dobropoznati stari trik kojim se budi cirkulacija kože, smanjuje otečenost i dobiva na sjaju lica. Kako i sa svakim drugim beauty trendom i s njime treba pažljivo, a u nastavku otkrivamo o čemu se radi.

Sjećate li se trenda držanja žlica u hladnjaku pa zatim njima prelaziti preko podočnjaka? Isto kao i s krastavcima, svi ovi trikovi rade na tome da smanje otečenost ispod očiju i priušte nam dobar izgled. Ako naginjete ovakvom tipu skincarea i sličnim ritualima, skinicing još jedan je brz način kako se ujutro riješiti umora na licu i osvježiti izgled. (Pročitajte: Stvari koje morate prestati raditi koži lica kad uđete u 30. godinu)

Ono što modeli čine je da jednostavno uvijek imaju spreman led u spremniku svog hladnjaka i ujutro lagano njime kruže cijelom površinom lica. Važno je ovaj postpuak ne raditi predugo, biti će dovoljno svega dvadesetak sekundi izmasirate lice, posebno ispod očiju.

Za nešto blažu verziju uvijek možete svoju masku ili kremu za područje oko očiju jednostavno čuvati u hladnjaku. Ujutro će vas posebno razbuditi, ali i pružiti vam taj osjećaj osvježenja na licu. (Pročitajte: 7 domaćih skincare i dermatoloških profila od kojih svakodnevno učimo o njezi kože)

Slijedi nekoliko prijedloga u galeriji!

 

Više proizvoda koji će vam omogućiti ovakav tretman kože možete pronaći na grazia.hr

Foto: zoff-photo/Getty Images via Guliver