5 serija o majčinstvu, ženskoj snazi i prijateljstvu s kojima ćete se moći poistovjetiti

by | 23 siječnja, 2022
serije o majčinstvu, ženskoj snazi i prijateljstvu

Kad želite pobjeći od svoje svakodnevice i jednostavno malo odlutati u neki drugi svijet, maštu ili pak samo odmoriti misli, neminovno je da su upravo filmovi i serije pravi izbor. Ponuda je svakodnevno sve veća i veća pa doista svatko može za svoj gušt odabrati ono što želi. Ovog puta pronašli smo pet serija u kojima glavnu riječ vode žene, bilo da se radi o prijateljstvu, ženskim odnosima, majčinstvu, poslu…. Ovo su serije koje će pokazati pravu moć žena, načine na koje se nose s brojnim svakodnevnim situacijama, a s kojima se, vjerujemo, mnoge od vas mogu poistovjetiti.

Pročitajte: 5 odličnih krimi serija koje će vas prikovati uz male ekrane 

Odvojite vrijeme i pogledajte ih!

On The Verge (Žene na rubu)

Netflix serija koju su mnogi nazvali novom verzijom popularnog serijala “Seks i grad”, ali ipak sa sasvim drukčijim, rekli bismo, pristupačnijim pristupom životnim situacijama. Radi se o životima četiriju žena u 40-im godinama kroz koje se protežu brojna svakodnevna pitanja, izazovi i odluke te se na jedan humorističan način prikazuje njihova užurbana svakodnevnica i problemi s kojima se nose između prvog i drugog vala pandemije. U glumačkoj postavi možete vidjeti Sarah Jones, Elisabeth Shue, Alexiu Landeau i druge.

Workin’ Moms (Zaposlene mame)

Ova serija je iznimno popularna među majkama, i to s razlogom! Snimljeno je već pet sezona, a serija na jedan duhovit prati četiri mame koje se vraćaju na posao nakon rodiljnog dopusta te se bore s raznim situacijama koje su svima dobro poznate i s kojima će se (gotovo) sve majke moći poistovjetiti. Ono što je odlično, ovdje se stvarno mogu vidjeti elementi stvarnih tema iz stvarnih života pa ne izostaju teme nevjere, razvoda, izazova odgajanja djece, poslovne teme i još mnoštvo toga… Također, zadire se i u osjetljive teme poput života nakon poroda, neplanirane trudnoće….

Definitivno savjetujemo da krenete od prve sezone (ima ih pet), a svaka epizoda traje 22 minute – savršeno i taman!

Motherland

Upoznat ćete “alfa majku” Amandu, koja je “kraljica majki”. Kod nje je sve organizirano, čisto i blistavo. Na drugom kraju je Liz, koja je potpuno kaotična i smatra da djeca trebaju uživati u slobodnom izražavanju. Negdje u sredini je Julia, koja stalno zaboravlja školske praznike i koja će shvatiti da njene organizacijske vještine nisu ni približne “alfa majci”. Ovo je serija koja vrlo realno prikazuje majke i sve probleme s kojima se one susreću u majčinstvu.

Maid (Sluškinja)

Serija koja na realističan način daje prikaz toga što je sve majka spremna učiniti za svoje dijete. U deset epizoda prati se priča mlade majke Alex (Margaret Qualley) koja nakon prekida traumatične i nasilne veze čini sve da svojoj kćeri Maddy (Rylea Nevaeh Whittet) osigura dostojan život. Zbog toga odlazi živjeti u prihvatilište, zapošljava se kao spremačica i kreće u velike životne bitke, poput one s partnerom koji joj pokušava oduzeti dijete. Serija je nastala prema memoarima Stephanie Land i ukazuje na poteškoće s kojima se suočavaju samohrane majke u pokušajima da ostvare svoja prava. Istovremeno, serija ukazuje na veliku potrebu za promjenama u našem društvu, ali i to da ništa nije nemoguće kad ste borac.

Firefly Lane (Ulica krijesnica)

Serija “Firefly Lane” nastala je po istoimenom romanu Kristin Hannah, autorice koja potpisuje hitove “Slavujeva pjesma” i “Zimski vrt”, a radi se o prekrasnoj, dirljivoj i simpatičnoj priči o prijateljstvu. Najbolje prijateljice Tully i Kate zajedno su u dobru i zlu, a neraskidiva veza vodi ih od adolescencije pa sve do 40-ih godina. Uloga Tully pripala je Katherine Heigl, a Kate glumi Sarah Chalke. Priča vodi kroz prošlost i vraća u sadašnjost u kojoj je Tully slavna voditeljica dnevnog talk showa “The Girlfriend Hour”, a Kate kućanica koja se razvodi i želi vratiti na posao. Kroz seriju su prikazane brojne strane majčinstva i prijateljstva, ali i kompleksnost koja je moguća u ženskim odnosima.

Foto, izvor: Instagram, netflix.com, youtube.com, naslovna: @onthevergenetflix