5 serija sa snažnim ženskim likovima koji će vas natjerati na “rast”

by | 28 kolovoza, 2020

Iako ih često gledamo kako bismo se odmaknuli od svijeta, obveza i stvarnosti, serije su danas puno od više pukog odmora i zabave.

One nas danas nadahnjuju, pokazuju nam život iz potpuno druge perspektive i često nam govore da je sve moguće. No, naravno, nisu sve serije takve. Ako se ovih dana želite izgubiti sa snažnim ženskim likovima koji će vas naučiti bitne životne lekcije i pokazati vam da je gotovo sve moguće, počnite gledati neku od serija koje slijede.

Girlboss

Serija Girlboss, snimljena po autobiografiji Sophije Amoruso, oduševila je i ubrzo razočarala žene iz cijeloga svijeta. Ako do sada niste čuli za seriju s ovako jakim i istinitim ženskim likom, ne brinite se. Izašla je 2017. godine, a snimanje druge sezone je otkazano, što je i razlog razočaranja mnogih ljudi. Ako vam nedostaje ono nešto što će vas pogurati u pravom smjeru i natjerati vas da vjerujete u svoje snove i radite na njima, Girlboss je vaš recept za volju.

Jessica Jones

Netflix Originals serija rađena po istoimenom Marvelovom stripu vrlo je brzo postala popularna među ženama, ali i muškarcima. Jessica Jones cinična je i temperamentna privatna detektivka koja je nekoć bila superjunakinja. Bori se s mračnom prošlošću, alkoholom i kriminalcima te pokušava svijet učiniti boljim i ljepšim mjestom.

Pose

Radnja serije Pose odvija se u 80-im i ranim 90-im godinama, a uvest će vas u svijet koji je i danas mnogima nepoznat. Serija na savršen način prikazuje žene koje i u današnjem svijetu imaju najmanja prava. Radi se, naravno, o transrodnim ženama, čiji je položaj u društvu u 20. stoljeću bio užasno težak. Protagonistice serije Pose naučit će vas da se morate i trebate boriti za svoja prava te da nikad ne trebate stišati svoj glas zbog društva koje vam govori da ste manje vrijedne.

Dead to me

Nakon što joj muž pogine u stravičnoj prometnoj nezgodi, Jen se iz očaja pridružuje grupi potpore. Tamo upoznaje Judy, ženu koja je apsolutno drukčija od nje. Jen je cinična i naginje ka mizantropiji, a Judy je spiritualna osoba koja vjeruje u ljude i dobrotu. No unatoč svim razlikama koje imaju, Judy i Jen postaju najbolje prijateljice. Ova isprepletena i zanimljiva priča naučit će vas puno toga o prijateljstvu, majčinstvu te ženskoj snazi i solidarnosti.

Sex Education

Iako je glavni lik serije nesigurni tinejdžer Otis, Sex Education serija je koja nudi dva snažna ženska lika od kojih možete naučiti puno toga. Jean, Otisova majka te Maeve, Otisova najbolja prijateljica, žene su koje će vas natjerati da budete snažne, da poželite više i da raditi više – zbog sebe i za sebe. Jean je snažna, no nježna duša koja se ne boji priznati vlastite pogreške. Maeve je hrabra mlada djevojka koja se bori s nimalo lakim životom, no koja ne odustaje od vjere i rada za bolju budućnost.

Screenshot: YouTube