Seks za vrijeme “onih dana”

by | 14 ožujka, 2014

Ne postoje medicinski razlozi za apstinenciju za vrijeme “onih dana”, ali menstrualni ciklus kod žena može utjecati na njihovu želju za seksom. Pogledajte kako se to mijenja iz dana u dan.

seks-490x326

Od 1. do 5. dana ciklusa

U prvim danima povećan je udio hormona estrogena koji određuje raspoloženje. Početak menstruacije je mnogim ženama veliko olakšanje, jer tada završava faza tromosti i razdražljivosti. Ukoliko je menstruacija bolna, dodiri partnera mogu ih ublažiti. Ukoliko odete dalje i žena doživi orgazam, njezino tijelo će osloboditi endorfin, hormon sreće koji, također ublažava bolove.

Od 6. do 8. dana ciklusa

Ovo su savršeni dani za eksperimentiranje. Po završetku menstruacije samopouzdanje žene je na vrhuncu. To se smatra idealnim vremenom da nadoknadite sve ono što ste propustili dok ste imali menstruaciju.

Od 9. do 14. dana ciklusa

Poznato je kako se u to vrijeme tijelo priprema za ovulaciju. Hormon estrogen dolazi do vrhunca, a žena se osjeća poprilično zavodljivo. Upravo se to vrijeme smatra idealnim za vođenje ljubavi.

Od 15. do 19. dana ciklusa

Poslije ovulacije želja za odnosom postaje sve manja. To je normalna pojava, jer upravo u to vrijeme dolazi do pada estrogena, a samim tim i dobrog raspoloženja. To je vrijeme kada ženi više odgovara maženje, jer se jednostavno ne osjeća toliko privlačno.

Od 20. do 28. dana ciklusa

Upravo se to vrijeme smatra najnezgodnijim. To je vrijeme kada se gotovo svaka žena osjeća nervozno i prije svega depresivno. Želja za odnosom praktički ne postoji. Ali dobro je što ova faza nije vječna.

Izvor: 021.rs